Η εμφάνιση του ΠΑΣ Γιάννινα σήμερα στο Αγρίνιο και η νίκη επί του Παναιτωλικού με 1-0 κατέδειξε ότι η ομάδα έχει αγωνιστικό πλάνο, το εξελίσσει συνεχώς και όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτεροι γίνονται όλοι. Το συμπέρασμα αυτό ήταν και του προπονητή των Ιωαννίνων, Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος έδειξε να είναι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη των παικτών του.

Για τα συμπεράσματα που βγήκαν από το σημερινό φιλικό: «Παίξαμε απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που ξεκινάει το πρωτάθλημα την επόμενη εβδομάδα, εμείς έχουμε πιο πολύ καιρό να προετοιμαστούμε. Παίξαμε και την Πέμπτη, συν το αυθημερόν ταξίδι που κάναμε σήμερα, παρ’ όλα αυτά είδα την ομάδα στο πρώτο 15λεπτο να έχει τον απόλυτο έλεγχο, καλή κυκλοφορία μπάλας και κερδισμένα κόρνερ. Μετά τη μικρή διακοπή στον τραυματισμό του Παντελάκη (σ.σ. 26ο λεπτό, χωρίς να είναι κάτι ανησυχητικό) έπεσε λιγάκι ο ρυθμός.

Ήταν ένα μαχητικό παιχνίδι γενικά απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που ήταν καλά οργανωμένος στο μισό του γηπέδου.

Στο β’ ημίχρονο τακτικά ήμασταν καλά, νικήσαμε 1-0. Χαίρομαι που ήταν το πρώτο μας φιλικό που δεν δεχτήκαμε γκολ και αφήσαμε στην ουσία τον αντίπαλο με μισή φάση σε ολόκληρο παιχνίδι».

Για την καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά αν προτιμά περισσότερη ουσία απ’ ό,τι κυκλοφορία: «Θέλαμε να είμαστε πιο γρήγορα στο τελευταίο 1/3 του αντιπάλου. Δεν ήταν εύκολο αυτό σήμερα, αν βάλουμε και την κόπωση που είχαμε. Για ένα τέταρτο τα καταφέραμε, κερδίζαμε κόρνερ, βγάζαμε προϋποθέσεις, μετά όχι τόσο, αλλά αυτό δείχνει ότι μας λείπει ο ρυθμός, μας λείπει η αγωνιστική πράξη και όπως και να ‘χει και ο αντίπαλος ήταν καλά οργανωμένος και ίσως θέλει πιο πολύ υπομονή και πιο πολύ βάση στη λεπτομέρεια».

Για τον ωραίο συνδυασμό στο γκολ: «Γενικά θέλουμε κάθετες κινήσεις, κάθετες πάσες, κερδίσαμε την μπάλα έξω από την περιοχή και παίξαμε αμέσως κάθετα, γι’ αυτό και νομίζω ότι βγήκε η φάση. Αυτό λέμε στους παίκτες, ότι μόλις κερδίζουμε την μπάλα θέλουμε κάθετες κινήσεις, κάθετη πάσα, επιθετική σκέψη και το είχαμε σήμερα».

Για το τι του έδωσε το φιλικό να καταλάβει για την ομάδα του, έχοντας για αντίπαλο μία ομάδα που θεωρητικά θα έχει τους ίδιους στόχους: «Καταρχάς είχαμε έναν πιο προχωρημένο αντίπαλο που ξεκινάει την άλλη εβδομάδα και είναι πιο έτοιμος από εμάς, γιατί δεν είχε αγωνιστική απραξία. Τακτικά σταθήκαμε πολύ καλά. Είχαμε λεπτομέρειες που δεν ήταν ωραίες, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Σε γενικές γραμμές αν ο αντίπαλος έχει μισή φάση κι εμείς τρεις, γιατί ούτε εμείς κάναμε πολλές, αλλά βάζουμε το γκολ, κι αν προσθέσουμε στη ζυγαριά την κόπωση και το ταξίδι και το φιλικό της Πέμπτης, αυτό δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο αγωνιστικά».

Για το αν υπάρχει άλλο προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι: «Θα μάθουμε μέχρι αύριο (σ.σ. Κυριακή) τι θα κάνουμε την επόμενη εβδομάδα και τη μεθεπόμενη θα έχουμε δύο φιλικά».

Για τον Εραμούσπε και τον Ντομίνγκεζ: «Ο Ροντρίγκο έκανε την πρώτη του προπόνηση σήμερα, έκανε ομαδικές προπονήσεις στη Μπελγκράνο, οπότε λογικά θα είναι πιο προχωρημένος σωματικά απ’ ότι ο Χουάν. Οι παίκτες αυτοί θα πρέπει να ‘δέσουν’ με την ομάδα τακτικά, στη συνοχή και στο πλάνο και θα δείξει πόσο διάστημα θα χρειαστεί να γίνει αυτό. Όσο να ‘ναι η ομάδα έχει δουλευτεί. Κι αν δούμε και τις αλλαγές που έγιναν σήμερα και τις συγκρίνουμε με τον Ατρόμητο θα δούμε ότι τακτικά υπήρξε τεράστια εξέλιξη σε όλους τους παίκτες».

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος: «Δύσκολο ματς με τον Άρη στη δική μας πρεμιέρα την 3η αγωνιστική, αλλά με όλους θα παίξουμε. Εμείς θα κοιτάξουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όπως και πέρυσι, σε άλλο βέβαια επίπεδο φέτος και με άλλους στόχους, αλλά ούτε είδα θετικά ούτε αρνητικά την κλήρωση, με όλους πρέπει να παίξουμε ούτως ή άλλως».