Το θέμα της τοποθέτησης του λυόμενου της ξιφασκίας από το Ελληνικό σε τοποθεσία των Ιωαννίνων επανήλθε σήμερα στην επικαιρότητα μετά και την ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Αμυρά. Ο βουλευτής επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και πήρε την υπόσχεση για υλικοτεχνική υποδομή που μπορεί να παραχωρηθεί σε αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης. Ωστόσο, δεν υπήρχε σαφής αναφορά με το αν θα έρθει το λυόμενο, αν και σας κυβερνητική δέσμευση υφίσταται ακόμα.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοίνωσε ότι με αφορμή επιστολή προ ημερών του κ. Καχριμάνη πρέπει να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης και στην ανακοίνωση αυτή αποκαλύπτει ότι πρόταση του κ. Καχριμάνη είναι να τοποθετηθεί το λυόμενο στην περιοχή του Πανηπειρωτικού, εκεί που μέχρι σήμερα συζητούταν να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό γήπεδο για τις ανάγκες του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει χαρακτηριστικά:

Με αφορμή την επιστολή του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη προς τον Δήμαρχο και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση έκτασης στην Ανατολή και στο σημείο όπου βρίσκεται και λειτουργεί το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι μπορεί να ανοίξει ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος για τις πραγματικές αθλητικές ανάγκες της πόλης και του Δήμου.

Ένας διάλογος χωρίς προκαταλήψεις και αγκυλώσεις που θα μπορέσει να οδηγήσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πολίτες.

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί σημαντική την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την μεταφορά του Κλειστού Γυμναστηρίου από το Ελληνικό.

Θεωρεί σημαντική την πρωτοβουλία του βουλευτή Γιώργου Αμυρά για την διάθεση σημαντικού αθλητικού υλικού από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού στα Γιάννενα.

Η ανάγκη για ένα δεύτερο Κλειστό Γυμναστήριο με σύγχρονες υποδομές που θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της πόλης είναι δεδομένη. Ο ουσιαστικός διάλογος που ξεκινά μπορεί να οδηγήσει στην καλύτερη λύση με την συναίνεση όλων.