Και η κόντρα συνεχίζεται ανάμεσα σε ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και ερασιτέχνη, μόνο που πλέον στη μέση μπαίνουν οι πιτσιρικάδες των υποδομών που φυσικά δεν φταίνε σε τίποτα! Όπως έγινε γνωστό σήμερα από τη Super League, η αναμέτρηση που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο ανάμεσα σε Απόλλωνα Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ19, μετατέθηκε για τις 10 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η αναβολή αυτή έχει να κάνει με την αδυναμία του ΠΑΣ να κατεβάσει πλήρες ρόστερ!

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Γιώργος Οικονόμου, εξαιτίας της διαμάχης που ξέσπασε από προχθές με τη διοίκηση της ΠΑΕ (σ.σ. στην ανακοίνωσή του μάλιστα ο ερασιτέχνης ζητεί την απομάκρυνση συγκεκριμένων ατόμων από τις υποδομές, τα οποία ωστόσο παλιότερα είχαν υπηρετήσει τον ερασιτέχνη και θεωρούνταν κατάλληλα), δεν έχει υπογράψει όλα τα ερασιτεχνικά δελτία και κυρίως όσων παιδιών δεν είναι από τις Ακαδημίες του ερασιτέχνη. Αν και η τακτική αυτή δεν είναι καινούργια, αφού είχε ακολουθηθεί και πολύ παλιότερα σε παρόμοιες διενέξεις, η διαφορά φέτος έχει να κάνει με το ότι η ΠΑΕ δεν μπορεί να τους κάνει εκπαιδευόμενους και να ξεπεράσει έτσι τον σκόπελο των δελτίων, αφού η δυνατότητα αυτή καταργήθηκε. Έτσι η μόνη επιλογή της ΠΑΕ είναι ,είτε να παίξουν τα παιδιά με ερασιτεχνικά δελτία είτε να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια.

Το όλο θέμα έχει και πολύ σοβαρότερες προεκτάσεις, αφού σε περίπτωση που οριστούν κανονικά τα επόμενα παιχνίδια και ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατέβει στους αγωνιστικούς χώρους, τότε θα υπάρχουν επιπτώσεις και στη μεγάλη ομάδα, κυρίως με πρόστιμα ή ό,τι άλλο προβλέπει η προκήρυξη που υπεγράφη πριν λίγες μέρες.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και άμεσα να απεμπλακούν από την όποια διαμάχη νεαρά παιδιά και οι οικογένειές τους που προσβλέπουν στην ανάδειξη των παιδιών τους.

Το νέο διορθωμένο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Super League έχει ως εξής:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ