Μια ενιαία τοποθέτηση για τον τρόπο που θα πρέπει να διεξαχθούν την προσεχή σεζόν τα πρωταθλήματα των Super League 2 και Football League ζήτησε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Μετά τα δυο διαφορετικά ψηφίσματα που έλαβε από τις ομάδες κάθε κατηγορίας (η μεν ζήτησε να παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα και η δε ενοποίηση) ο υφυπουργός Αθλητισμού κάλεσε τον Λεωνίδα Λεουτσάκο να κατατεθεί η επίσημη θέση του θεσμικού οργάνου πάνω στο θέμα.

Στη σχετική επιστολή αναφέρεται:

«Κύριε Πρόεδρε,

Λάβαμε τα δύο ψηφίσματα που μας διαβιβάσατε:

Αρχικά, των 11 ΠΑΕ μελών σας της Super League2 και κατόπιν των 22 ΠΑΕ μελών σας της Football League, τα οποία είχαμε πληροφορηθεί και από τα ΜΜΕ.

Εκείνο που δεν λάβαμε είναι η επίσημη θέση του θεσμικού οργάνου που εκπροσωπείτε, σχετικά με τα ζητήματα που θίγουν τα μέλη σας στα ψηφίσματά τους.

Επίσημη θέση, μαζί με πλάνο κριτηρίων, σχέδιο χρονοδιαγράμματος και ό,τι άλλο αναγκαίο, που -και σε προγενέστερες επικοινωνίες- σας έχουμε ενημερώσει και έχετε συμφωνήσει ότι είναι απαραίτητα για την εξέλιξη του θεσμικού διαλόγου, προς ανεύρεση λύσεων.

Παράλληλα, ενημερωνόμαστε από δημοσιεύματα για την προσωπική σας θέση σχετικά με την αναγκαιότητα ύπαρξης δύο επαγγελματικών κατηγοριών και την κατάργησή της Football League.

Αναμένουμε το συντομότερο δυνατό την επίσημη θέση σας, ως ΔΣ της διοργανώτριας αρχής των πρωταθλημάτων Super League 2 και Football League.

Λειτουργούμε θεσμικά και υπεύθυνα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, χωρίς όμως να έχουμε πλέον απεριόριστο χρόνο στη διάθεσή μας».