Με τους νέους υγειονομικούς κανόνες και τα μέτρα που απαιτούνται για τον περιορισμό διάδοσης του Covid-19 έγινε η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Από τον Δήμο Ιωαννιτών και τις υπηρεσίες του σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα είχε ολοκληρωθεί η διανομή των μασκών σε όλες τις σχολικές μονάδες ώστε να είναι στη διάθεση των μαθητών.

Με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με αποστάσεις και μάσκες έγιναν οι καθιερωμένοι αγιασμοί.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ παραβρέθηκε το πρωί στον αγιασμό του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς και Μερόπη Τζούφη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βαγγέλης Κωσταδήμας, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Αιβατίδης και Αριστείδης Παππάς.

Η Διευθύντρια του σχολείου Μαρία Κασαγιάννη καλωσόρισε όλους και απευθυνόμενη στους μαθητές τους ζήτησε να τηρούν τα μέτρα ώστε η χρονιά να κυλήσει χωρίς προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ απευθυνόμενος στους μαθητές σημείωσε πως αν τηρήσουμε όλοι τους κανόνες τότε θα έχουμε δημιουργήσει μία μεγάλη ασπίδα για τη δημόσια υγεία.

«Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε ότι πολυτιμότερο έχουμε κι αυτό είναι η υγεία μας», επεσήμανε.

«Κάναμε ότι καλύτερο ώστε τα σχολεία του δήμου μας να είναι έτοιμα για αυτή την διαφορετική σχολική χρονιά» σημείωσε ο Δήμαρχος και αναφερόμενος στο Μουσικό τόνισε ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε ένα κτίριο με πολλά προβλήματα.

«Πρέπει να δρομολογήσουμε το μέλλον. Και το μέλλον είναι ένα καινούριο πρότυπο μουσικό σχολείο το οποίο περιλαμβάνεται στο κτιριολογικό πρόγραμμα του Δήμου μας» ανέφερε.

Απευθυνόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς είπε ότι επιθυμία του Δήμου είναι να ανοίγει η πολιτιστική χρονιά με εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου κάτι που θα ετοιμαστεί μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος σημείωσε ότι το ενδιαφέρον του Δήμου για το Μουσικό Σχολείο ήταν αμέριστο από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα.

«Κάναμε σημαντικά έργα βελτίωσης των υποδομών του. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα με την βοήθεια της Περιφέρειας κάναμε όλες τις παρεμβάσεις ώστε να δοθεί η έγκριση από την επιτροπή καταλληλότητας. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται και το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά. Έτσι θα προχωρήσουμε και σε άλλες βελτιώσεις. Αυτό όμως δεν είναι λύση. Η πόλη δικαιούται ένα πρότυπο μουσικό σχολείο. Υπάρχει ένα κτιριολογικό πρόγραμμα του Δήμου στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα νέο μουσικό σχολείο. Το ενδιαφέρον μας είναι αμέριστο» υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.

 

Ευχές για μια καλή και ασφαλή σχολική χρονιά από την Ενότητα Πολιτών

Ευχές για μια καλή, αποδοτική και ασφαλή σχολική χρονιά, απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, και όλα τα μέλη της, στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με αφορμή τη σημερινή τελετή του αγιασμού.

Η παιδεία πρέπει να είναι η μεγαλύτερη επένδυση για μια χώρα, γιατί τα παιδιά και η γνώση τους είναι το μέλλον μας, η ελπίδα αυτού του τόπου.

Οι νέες γενιές είναι η ελπίδα για να υπάρξει η ανάταση και έξοδος από την κρίση που ζούμε σήμερα.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι το κλειδί για να προοδεύσουμε είναι η συνεργασία. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Ειδικά τη φετινή δύσκολη και διαφορετική χρονιά, λόγω της πανδημίας, πρέπει όλοι μας, από τον πιο μικρό μαθητή μέχρι την οργανωμένη Πολιτεία, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ξεπεράσουμε με ασφάλεια τους όποιους κινδύνους.

Σε αυτό σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η εφαρμογή των επιστημονικών οδηγιών που δεν επιβλήθηκαν για να περιορίσουν την ελευθερία μας, αλλά για να μας βοηθήσουν να μείνουμε ασφαλείς, ώστε σύντομα να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Η παράταξή μας, επέλεξε τα μέλη της να μην παραστούν σε κάποιο αγιασμό για να μη δημιουργήσουμε αναστάτωση και να διευκολύνουμε τους υπεύθυνους στην εφαρμογή των διαδικασιών για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Είναι όμως παρούσα από τον θεσμικό της ρόλο σε οτιδήποτε χρειαστεί η εκπαιδευτική κοινότητα, όπως ήταν άλλωστε και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 

 Ευχές από την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία

Κάτω από ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι για τα παιδιά και της πόλης μας. Όλοι οι μαθητές και οι δάσκαλοι έδωσαν το παρόν για να συνεχίσουν το έργο της μάθησης, ενώ οι γονείς δίνουν τη δική τους μάχη στην φροντίδα για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος διαφορετικού από εκείνου των προηγούμενων ετών, βασιζόμενο  εκτός των άλλων και στην προστασία της υγείας.

Η συμμετοχή στη γνώση είναι αγαθό για τα νέα παιδιά, το οποίο στην φετινή σχολική χρονιά είναι ιδιαίτερο βεβαρυμένο, που λόγω της πανδημίας δοκιμάζεται και το οποίο έχει προκύψει και στη χώρα μας εδώ και επτά μήνες περίπου, κάτι που κάνει δυσχερές το έργο μαθητών, δασκάλων και γονιών. Παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ανακοπεί ο δρόμος για την μάθηση και αυτό θα γίνει με τη πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως οι ειδικοί επιστήμονες ορίζουν.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, έτσι ώστε να γίνουν απρόσκοπτα τα μαθήματα και είναι στο πλάι όλων,  επικεντρώνοντας το έντονο ενδιαφέρον στο χώρο της παιδείας.

Ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Νίκος Γκόντας και οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εύχονται καλή σχολική χρονιά σε όλους με την ευχή να είναι η πρώτη και τελευταία χρονιά που η σχολική χρονιά αρχίζει με τέτοιες αντίξοες συνθήκες.