image description

Η χθεσινή πρεμιέρα της Bundesliga θύμισε… Μπαρτσελόνα με την Μπάγερν να διαλύει με 8-0 τη Σάλκε. Αντιστοιχηματικό το σαββατιάτικο πρόγραμμα εκεί, με ασύμφορες αποδόσεις – εκτός κι αν βρεις κάποιο αουτσάιντερ. Ισως η Φράιμπουργκ αποδειχθεί, τέτοιο, παίζοντας στη Στουτγκάρδη παρουσία ως και 8.000 θεατών (βάσει των νέων πρωτοκόλλων στη χώρα).

Και… τζούρα από «μικρές Αγγλίες», ως τις λέγαμε στις στοιχηματικές εφημερίδες όταν βγάζαμε το πλάνο για το επόμενο τεύχος: η Χάρογκεϊτ είναι η… απόλυτη σταχτοπούτα της Football League, πρώτη φορά σε επαγγελματική κατηγορία μετά από 104 χρόνια ζωής, διάλυσε με 4-0 στην πρεμιέρα την… υπό διάλυση και αποδεκατισμένη Σάουθεντ, έχασε μεσοβδόμαδα από τα… δευτερότριτα της Γουέστ Μπρομ (πρώτη φορά στην ιστορία της αντιμετώπισε ομάδα Premier League) για το Λιγκ Καπ, χάνοντας 1-0 και υποδέχεται μια καλή ομάδα: τη Γουόλσολ.

Λίγο… πιο πάνω, η Σουόνσι υποδέχεται την Μπέρμιγχαμ σε ματς με άρωμα… Πρέμιερ Λιγκ, και στην οποία Αΐτορ Καράνκα πανηγύρισε την πρώτη του νίκη (και ο σύλλογος τη δική του από τις… 11 Φεβρουαρίου) με το 1-0 επί της Μπρέντφορντ, ματς όπου είχε και τύχη – αλλά η τύχη βοηθά τους τολμηρούς ενώ κράτησε τον γκολτζή Χόγκαν, που ήταν πέρυσι δανεικός από τη Βίλα.

Ωραίο ματσάκι… για να δεις, απόψε, το Ρεν – Μονακό. Αμφότερες έρχονται από πειστικές εμφανίσεις και, κυρίως, θεαματικές με τους Βρετόνους να επιβάλλονται 4-2 στη Νιμ και τους Μονεγάσκους με 2-1 επί της Ναντ στον Πριγκιπάτο, με κοινό παρονομαστή ότι είχαν σχεδόν καθολική κυριαρχία στο γήπεδο. Κι ενώ η ομάδα του Ζουλιέν Στεφάν είχε δείξει τέτοια δείγματα από πέρυσι, αυτή του Νίκο Κόβατς αποτελεί ένα τρομερά ενδιαφέρον project, ενδεικτικό ότι σκόραραν ο 19χρονος Γκέμπελς και 0 20χρνος Ντιόπ.

Οσο για τα… δικά μας σε προγνωστικά στοίχημα; Από το Αγρίνιο ξεκινάει η φετινή σεζόν για την ΑΕΚ, ενάντια στον Παναιτωλικό. Σημαντικό για την «Ενωση» ότι έχει να ηττηθεί σε έδρα της περιφέρειας από τον Νοέμβρη του 2019, 1-0 στο Ηράκλειο τότε από τον ΟΦΗ. Στα της παράδοσης, η ΑΕΚ νίκησε δις πέρυσι τον Παναιτωλικό και άλλη μια φορά στο Κύπελλο, στα προημιτελικά, συν μια ισοπαλία. Στο 12-1-3 συνολικά υπέρ της ΑΕΚ, επιμέρους 5-0-3 στο Αγρίνιο.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr