image description

Πανέτοιμος για την επιστροφή του στα… σαλόνια της Super League έδειξε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι που έδωσε με την ΑΕΛ στην Καλαμπάκα. Οι Ηπειρώτες επικράτησαν με 1-0 με γκολ του Κρίζμαν στο 59ο λεπτό, έπαιξαν εξαιρετικό συνδυαστικό ποδόσφαιρο, με πολλές κάθετες πάσες και καλή ανάπτυξη, δημιούργησαν πολλές κλασικές ευκαιρίες, κινδύνευσαν ελάχιστα και αν υπήρχε μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να φτάσει και πολύ ψηλότερα σήμερα.

Δεν υπήρχε παίκτης που να υστέρησε σήμερα, αφού όλοι έδειξαν μεγάλη διάθεση να τρέξουν και να τα δώσουν όλα, εν αντιθέσει με την ΑΕΛ που ίσως και να αιφνιδιάστηκε από τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΣ, γι’ αυτό και περιορίστηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια στο να βλέπει πως παίζει ο αντίπαλός της. Μεγάλη κατοχή μπάλας για τον ΠΑΣ και αμέσως πίεση όταν χανόταν, που έφερνε άμεσα ξανά τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πόδια των παικτών της ομάδας του κ. Γιαννίκη.

Ειδικά το χρονικό διάστημα 15-30 είχε τρελό ρυθμό, βγήκαν πολλές φάσεις, κυρίως από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και κάποιες προϋποθέσεις για την ΑΕΛ, τις οποίες “καθάρισε” όμως η άμυνα.

Τουλάχιστον ως το 65′ ο ΠΑΣ πατούσε πολύ καλύτερα στο ματς, ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό, έβγαζε συνδυασμούς με “κλειστά μάτια” και είχε πολλούς παίκτες σε πολύ καλή μέρα, όπως τους Πίρσμαν, Λώλη, Κρίζμαν και Λέο. Φυσικά δεν υστέρησε κανένας, αφού ο ΠΑΣ είχε τον έλεγχο σε όλες τις γραμμές.

Μετά το 65′ που σταδιακά ξεκίνησαν οι αλλαγές από τις δύο ομάδες έπεσε λιγάκι ο ρυθμός, δεν έβγαιναν τόσο συχνά ευκαιρίες, ενώ όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΛ προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, αλλά η άμυνα του ΠΑΣ ανταποκρίθηκε άριστα και σε συνθήκες πίεσης από τον αντίπαλο.

Γενικώς φάνηκε ότι το καλύτερο οι παίκτες του κ. Γιαννίκη το είχαν αφήσει για το τέλος και από εδώ και πέρα θα δούμε την ομάδα στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το “Κλεάνθης Βικελίδης” σ’ ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη.