Το πρώτο κρούσμα σε σχολική μονάδα των Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκε τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την υπεύθυνη λειτουργίας κυλικείου, σε Γυμνάσιο της Κιάφας.

Από νωρίς το πρωί ενημερώθηκαν οι υγειονομικές αρχές, η διεύθυνση του σχολείου και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η εικόνα που έχουν οι αρμόδιοι είναι ότι το κυλικείο στο συγκεκριμένο σχολείο παρέμενε κλειστό από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου. Το θετικό κρούσμα επιβεβαιώθηκε σχεδόν μία βδομάδα μετά και χωρίς στο διάστημα αυτό να υπάρχει επαφή με τη σχολική κοινότητα.

Από όλους τους αρμόδιους που συνεδρίασαν νωρίς το πρωί κρίθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος αναστολής λειτουργίας της σχολικής μονάδας ενώ η ιχνηλάτηση επαφών είναι σε εξέλιξη.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές. Χρειάζεται ψυχραιμία και σωστή αποτύπωση των συμβάντων» σημείωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης.

Συμπλήρωσε ότι η εικόνα που καταγράφεται στα σχολεία της Ηπείρου είναι σαφώς πολύ καλύτερη από αυτές άλλων περιοχών της χώρας. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία κανενός σχολείου ή τμήματος σε ολόκληρη την Ήπειρο.