image description

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει και τυπικά στη Super League την Κυριακή (16:00) και αποκαλύπτεται στο φίλαθλο κοινό για πρώτη φορά, μιας και ως σήμερα κανένα φιλικό του παιχνίδι δεν είχε μεταδοθεί τηλεοπτικά και μόνο από στιγμιότυπα και ραδιοφωνικές περιγραφές προσπαθούσε ο καθένας να δημιουργήσει εικόνα της ομάδας που «χτίζει» ο Αργύρης Γιαννίκης. Η επιστροφή ασφαλώς συνοδεύεται με ελπίδες διάκρισης και καλής παρουσίας, ως συνέχεια των όσων είδαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Για τους… λάτρεις της στατιστικής, οι «κυανόλευκοι» έκλεισαν 202 μέρες (!) χωρίς επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους, καθώς τελευταία φορά αγωνίστηκαν στις 8 Μαρτίου με την Κασσιόπη στο «Ζωσιμάδες», όπου είχαν νικήσει με 4-1. Έκτοτε μεσολάβησε 1 μήνας προετοιμασίας Μάιο-Ιούνιο, σε περίπτωση που ξεκινούσε πάλι το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, το οποίο τελικά δεν ξεκίνησε, και μία δίμηνη καλοκαιρινή προετοιμασία με 7 φιλικά ματς, στα οποία οι Ηπειρώτες έδειξαν καλά στοιχεία και σημάδια βελτίωσης από το ένα στο άλλο, με μόνη παραφωνία το φιλικό με τον Λεβαδειακό.

Η επιστροφή στη Super League σίγουρα μόνο εύκολη δεν θεωρείται, αφού στη δική του πρεμιέρα ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο -αυτή τη στιγμή- Άρη, που συν τοις άλλοις θα έχει κι ένα νέο προπονητή, τον Άκη Μάντζιο. Δίκοπο μαχαίρι, βέβαια, η έλευση ενός νέου κόουτς, γιατί αφενός θα φέρει κίνητρα και αλλαγή ψυχολογίας αφετέρου όμως ο κ. Μάντζιος δεν ξέρει ακόμα καλά τους παίκτες του για να διαχειριστεί την περίπτωση που κάτι του στραβώσει στο ματς.

Ο 50χρονος τεχνικός, δεν υπολογίζει στον τραυματία Σάκιτς κι έτσι ο Ρόουζ θα μετατοπιστεί στα δεξιά, με τον Δεληζήση να έχει πιθανότητες να ξεκινήσει δίπλα στον Ντάτκοβιτς, την ώρα που υπάρχει φυσικά και η επιλογή του Μπαγκαλιάνη.

Μία δεύτερη αλλαγή ενδεχομένως να υπάρξει στον άξονα, με τον Ματίγια αντί του Τζέγκο δίπλα στον Σάσα αν δεν διατηρηθεί το δίδυμο της περασμένης εβδομάδας στον Βόλο.

Τέλος, ο Φετφατζίδης παραμένει στα βασικά πλάνα της τεχνικής ηγεσίας από τη στιγμή που δεν έχει κλείσει η μεταγραφή του στο Κατάρ.

Χωρίς Κάργα ο ΠΑΣ

Ο κ. Γιαννίκης από την πλευρά του έχει ως μόνη δεδομένη απουσία εκείνη του Κάργα, που θα μείνει 3-4 εβδομάδες εκτός δράσης, λόγω τραυματισμού στον χόνδρο του ισχίου. Κάστρο, Ελευθεριάδης και Παμλίδης είναι κανονικά στη διάθεση του κόουτς, ο οποίος θα κρίνει τον βαθμό ετοιμότητας του καθενός και αναλόγως θα αποφασίσει ποιοι θα είναι αποστολή και πόσο χρόνο συμμετοχής θα τους δώσει.

Εφόσον η ομάδα πάει με το σκεπτικό που αγωνίστηκε στην Καλαμπάκα με την ΑΕΛ, τότε η μόνη αλλαγή στην ενδεκάδα θα είναι ο Εραμούσπε στη θέση του Κάργα, οπότε η πιθανότερη ενδεκάδα είναι Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Σιόντης, Καρτάλης, Λώλης, Νάουμετς, Κρίζμαν και Λέο. Αν, πάντως, κριθεί ότι οι Κάστρο και Παμλίδης είναι πανέτοιμοι, τότε ενδεχομένως να πάρουν τις θέσεις των Σιόντη και Λέο.

Εν τω μεταξύ, ο Μπρένερ είναι από χθες στα Ιωάννινα, πέρασε και τις ιατρικές εξετάσεις και λογικά σήμερα θα ανακοινωθεί και επίσημα ο δανεισμός του από την Μπελγκράνο.

Πέντε αλλαγές και 20μελης αποστολή

Το καλό για τον κ. Γιαννίκη, που ακόμα δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι ρυθμό, βαθμό ετοιμότητας και αντοχών θα βγάλουν οι παίκτες του στο παιχνίδι της Κυριακής, είναι το γεγονός ότι έχει στη διάθεσή του 5 αλλαγές, οπότε υπάρχει περιθώριο διορθωτικών κινήσεων την ώρα του αγώνα. Οι 5 αλλαγές και η 20μελης αποστολή είναι απότοκο της Covid-19 και των ειδικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν τους τελευταίους 6,5 μήνες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Ευαγγέλου «ρεφ», Κουμπαράκης στο VAR

Το Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλ. Βικελίδης» θα σφυρίξει ο Άγγελος Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών.

Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτριος Μαυρουδής και Μιχαήλ Παπαδάκης, αμφότεροι του συνδέσμου Ηρακλείου. Τέταρτος θα είναι ο Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων). Διαιτητής VAR ο Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων) , βοηθός VAR ο Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας) και τέλος παρατηρητής ο Θεόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας).

Κεκλεισμένων των θυρών τα ματς

Παρά τις ελπίδες που υπήρχαν ότι από την 3η αγωνιστική θα επέστρεφε ο κόσμος στις κερκίδες, τελικά η υγειονομική επιτροπής της ΓΓΑ δεν έχει ανάψει ακόμα το “πράσινο φως” σε καμία περιοχή για κόσμο. Μέσω NOVA, λοιπόν, η μετάδοση όλων των παιχνιδιών της Super League, καθώς έχουν συμφωνήσει με τη συνδρομητική τηλεόραση και οι 14 ΠΑΕ.