image description

Ένα ξεχωριστό γεγονός θέλει να πετύχει ο Άρης στο τρίτο του παιχνίδι της σεζόν. Να το κερδίσει, όπως και τα άλλα δύο, έχοντας στον πάγκο του τρίτο διαφορετικό προπονητή!

Το «Κλεάνθης Βικελίδης» επισκέπτεται στα αποκαλυπτήριά του, ο ΠΑΣ Γιάννινα, που γυρίζει στην κατηγορία, μετά από απουσία ενός χρόνου.

Ο Άρης

Το τρίτο του παιχνίδι στο πρωτάθλημα Super League Interwetten δίνει ο Άρης με στόχο την τρίτη νίκη του.

Αν τα καταφέρει θα είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι θα τις έχει πετύχει με τρεις διαφορετικούς ανθρώπους στον πάγκο.

Τον Μίκαελ Ένινγκ, που απολύθηκε μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, τον υπηρεσιακό Απόστολο Τερζή και τώρα το νέο προπονητή του, Απόστολο Μάντζιο.

Ο Μάντζιος γυρίζει στον Άρη 20 χρόνια μετά την διετή παρουσία του ως ποδοσφαιριστής.

Είναι η έβδομη ομάδα που εργάζεται στην κατηγορία. Δεν έχει κερδίσει σε ντεμπούτο του σε πάγκο σε αγώνα Super League  από το 2011, με τον Πανιώνιο τότε η τελευταία φορά.

Αν αυτή τη φορά το καταφέρει, θα βοηθήσει τον Άρη να κάνει το τρία στα τρία για τέταρτη φορά στην ιστορία του σε ξεκίνημα πρωταθλήματος.

Ο Άρης έκανε διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα

Μετά από απουσία ενός έτους, ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει στην κατηγορία, αφού ήταν πρώτος στη Super League 2, όταν αυτή διακόπηκε.

Ο ΠΑΣ έκανε μια νίκη στα δέκα τελευταία του τη σεζόν 2018-19, αυτή στη Λιβαδειά, που υποβίβασε τον Λεβαδειακό και κράτησε τον ΠΑΣ να ελπίζει ακόμα.

Για τρίτη φορά στη σειρά ξεκινάει το πρωτάθλημα εκτός έδρας, αφού το 2017 νίκησε στην Τρίπολη και το 2018 έχασε από την ΑΕΚ.

Αυτή η ήττα από την ΑΕΚ είναι και η μοναδική φορά που έχασε ο ΠΑΣ στην πρεμιέρα, στις εννέα εμφανίσεις του στη Super League.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια μετράει τρεις νίκες και πέντε ισοπαλίες.
Μια από τις πρεμιέρες του είναι και αυτή με αντίπαλο τον Άρη το 2011, στα Γιάννενα όμως, που ήλθαν 0-0.

Μεταξύ τους

Τα περισσότερα παιχνίδια τους κρίνονται στο γκολ και στα χρόνια της Super League μόνο ένα από τα δέκα έχει λήξει με δύο γκολ διαφορά.

Ο Άρης νίκησε στο τελευταίο, αφού δεν τα έχει καταφέρει στα πέντε προηγούμενα, χάνοντας τέσσερα από αυτά. Έχει δηλαδή μια νίκη στα έξι τελευταία, ενώ είχε πέντε στην αμέσως προηγούμενη εξάδα!

Στη Θεσσαλονίκη ο Άρης νίκησε στο τελευταίο παιχνίδι, αφού ο ΠΑΣ είχε φύγει αήττητος από εκεί στα δύο προηγούμενα. Νίκησε το 2012 – μοναδική του νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» – και πήρε ισοπαλία το 2014.

Ο Άρης νίκησε δηλαδή σε ένα από τα τρία τελευταία, αφού είχε κερδίσει κα τα έξι προηγούμενα, που υποδέχτηκε τον ΠΑΣ.

Η ιστορία
Νίκες Άρη: 19

Ισοπαλίες: 10

Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 11

Με γηπεδούχο τον Άρη
Νίκες Άρη: 14

Ισοπαλίες: 5

Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 1

Το τελευταίο παιχνίδι
03.02.2019: Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
(77’ σουτ Ματέο Γκαρσία)