image description

Με ανάμεικτα συναισθήματα συνδέθηκε η επιστροφή του ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League, καθώς το ισόπαλο 2-2 είναι ασφαλώς ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα για πρεμιέρα, από την άλλη όμως όταν προηγείσαι με 0-2 στο 22′ σου καλλιεργούνται προσδοκίες για ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα, που τελικά δεν ήρθε. Δυστυχώς η ομάδα του κ. Γιαννίκη έπεσε “θύμα” της έλλειψης αγώνων και ρυθμού και ως ένα σημείο και συνοχής, αφού ακόμα δεν έχουν προλάβει να “δέσουν” στην ομάδα οι νέοι παίκτες, καθώς οι περισσότεροι ήρθαν αργά.

Προκειμένου να κρατήσει έναν υψηλό βαθμό ομοιογένειας, ο τεχνικός του ΠΑΣ επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τρεις από τις μεταγραφές, τους Εραμούσπε, Σάλιακα και Πίρσμαν, ενώ οι υπόλοιποι ήταν μαζί από πέρυσι. Σε συνδυασμό και με τον ενθουσιασμό του πρώτου αγώνα, ο ΠΑΣ μπήκε και έπαιξε με βάση το πλάνο που δουλεύει η ομάδα σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της και κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Άρη, σκοράροντας με φανταστικό γκολ του Νάουμετς στο 15′ και με κοντινή προβολή του Παντελάκη στο 22′ σε μια φάση που ξεκίνησε από κόρνερ του Καρτάλη, κεφαλιά του Εραμούσπε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Παντελάκη πάνω στη γραμμή να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.

Το προβάδισμα αυτό έφερε έναν εκνευρισμό στον Άρη που πήρε μεν μέτρα στο γήπεδο από το 25′ και μετά και δημιούργησε κάποιες φάσεις, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Χουτεσιώτη, που είχε καίριες επεμβάσεις.

Γενικά η εικόνα του α’ ημιχρόνου έδειξε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο έχουμε συνηθίσει από ομάδες που παλεύουν από σωτηρία ως είσοδο στην εξάδα, είναι ομάδα με τεράστια περιθώρια εξέλιξης και πολύ ταλέντο. Όταν δε, φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικού ρυθμού, θα μας προσφέρει και ακόμα καλύτερο θέαμα.

Κρατάμε φυσικά το ότι πρόκειται για ομάδα συνόλου, κάτι που αποτυπώνει και τη δουλειά του προπονητή με παίκτες που δεν είναι πρωταγωνιστές, αλλά έχουν κίνητρα, διάθεση και πάθος για διάκριση.

Από εκεί και πέρα η επανάληψη είχε έναν επίσης τρελό ρυθμό, με την μπάλα πάνω-κάτω και τον Άρη να πιέζει ασφυκτικά για το γκολ, με το 1-2 να γίνεται μόλις στο 48′ με τον Φετφατζίδη, σε μία φάση που η αλλαγή παιχνιδιού βρήκε μόνο τον Φετφατζίδη στη μεγάλη περιοχή, αφού η άμυνα “απουσίαζε” από τη λεγόμενη στο μπάσκετ αδύνατη πλευρά και ο “Φέτφα” τελείωσε εύκολα σχετικά με τη φάση με ωραίο φαλτσαριστό πλασέ.

Μετά το 1-2 ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να “παγώσει” τον ρυθμό, το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο δικό του μισό και τελικά ήρθε και η ισοφάριση με καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματίγια στο 67′.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΣ Γιάννινα ισορρόπησε απολύτως το παιχνίδι και σ’ αυτό βοήθησαν και οι αλλαγές του κόουτς κυρίως με τον Λώλη και τον Ντομίνγκεζ. Ο ΠΑΣ προσπάθησε και πάλι να ακολουθήσει με ηρεμία το αγωνιστικό του πλάνο και να φτιάξει κάποιες φάσεις, αλλά έμεινε στην καλή διάθεση και την προσπάθεια, αφού στην τελική πάσα κάτι δεν έβγαινε απολύτως καλά για να δημιουργηθεί ο μέγιστος κίνδυνος για την αντίπαλη εστία. Η διαχείριση, πάντως, του ματς μετά το 2-2 ήταν αρκετά καλή και είναι στα συν της ομάδας.

Δυστυχώς, πάντως, η σεζόν ξεκίνησε με 5 κίτρινες για τους παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη και όλες στο β’ ημίχρονο. Κάστρο, Καρτάλης, Παντελάκης, Εραμούσπε και Πίρσμαν κιτρινίστηκαν από πλευράς ΠΑΣ, ενώ από τον Άρη κιτρινίστηκαν οι Φετφατζίδης, Τζέγκο, Ρόουζ και Μαντσίνι. Θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στον τομέα αυτό, για να μην έχει η ομάδα τόσο μεγάλη φθορά.

Συμπερασματικά, μία ισοπαλία στο “Βικελίδης” και με τέτοια διαστήματα εμφάνισης είναι σίγουρα πολύ ενθαρρυντικό σημάδι, όπως ενθαρρυντικό είναι ότι ο ΠΑΣ φεύγει “στεναχωρημένος” που δεν κέρδισε, δείγμα από τις απαιτήσεις που καλλιεργεί η ίδια η ομάδα για τον εαυτό της.

Οι συνθέσεις: 

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Ντάτκοβιτς (46’ Τζέγκο), Γκάνεα, Ματίγια, Λούκας Σάσα (66’ Μαντσίνι), Μπερτόγλιο (77’ Μάνος), Φετφατζίδης, Μπρούνο Γκάμα, Λόπεθ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σαλιάκας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Νάουμετς (46’ Κάστρο), Σιόντης, Παμλίδης (86′ Λιάσος), Καρτάλης, (63’ Ντομίνγκεζ) Κριζμάν, Λέο (57’ Λώλης).