Την Τετάρτη στις 19:00 το ΠΕΑΚΙ αναμένεται να πλημμυρίσει με φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα στην «πρώτη» της ομάδας για τη νέα σεζόν, αλλά παράλληλα με τον ενθουσιασμό για την έξοδο στο Europa League, δημιουργούνται και οι πρώτες μεταγραφικές προσδοκίες.

Το θέμα αυτό θα αρχίσει να ανεβαίνει πιο ψηλά στην… ατζέντα του ενδιαφέροντος, αμέσως μόλις οριστικοποιηθεί από πλευράς UEFA ο αποκλεισμός του Πανιωνίου, γιατί προς το παρόν γνωρίζουμε μόνο την εισήγηση της Deloitte και όχι την απόφαση της UEFA. Τα δύο αυτά, πάντως, δεν θα διαφέρουν, αφού η UEFA πληρώνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να παραλάβει μία αδιαμφισβήτητη εισήγηση.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του ΠΑΣ είναι σε πλήρη εξέλιξη και μακριά από τα «φώτα της δημοσιότητας», αφού ελάχιστα πράγματα έχουν διαρρεύσει. Πάντως ο Γιώργος Χριστοβασίλης το παλεύει για ένα «κερασάκι στην τούρτα» ως αύριο, ώστε ο κόσμος να πάει στην «πρώτη» με ακόμα καλύτερη διάθεση.

Πάντως είτε προλάβει να κλείσει μεταγραφή ως αύριο είτε όχι, η διοίκηση έχει αποδείξει ότι ο σχεδιασμός του καλοκαιριού είναι πάντα άψογος και ελάχιστες φορές έχουν χρειαστεί ουσιαστικές διορθωτικές κινήσεις τον Ιανουάριο, όπου το πολύ-πολύ να αποκτηθούν παίκτες με προοπτική που θα χρησιμοποιήσουν το πρώτο τους εξάμηνο στην ομάδα ως χρόνο προσαρμογής, όπως έγινε με τους Κούτρη και Νικολιά.

Το μόνο θέμα για φέτος το καλοκαίρι είναι ότι ο χρόνος πιέζει, καθώς σ’ ένα μήνα ακριβώς ο ΠΑΣ θα παίξει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι μεγάλης διοργάνωσης στην ιστορία του και του λείπει όλη η μεσοεπιθετική γραμμή. Το γεγονός αυτό έχει ανεβάσει τον «πυρετό» των διαβουλεύσεων, ώστε τουλάχιστον στο Καρπενήσι να βρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες του νέου ρόστερ.

Εν τω μεταξύ, το θέμα Ίλιτς παραμένει ανοιχτό όσο ο Σέρβος παραμένει στα Γιάννενα. Θεωρητικά θα πρέπει να είναι και στις προπονήσεις ως 30/6, αλλά προφανώς η ΠΑΕ θα του δώσει άδεια, εκτός κι αν βρεθεί φόρμουλα προσέγγισης μεταξύ τους και ρίξουν «νερό στο κρασί τους».