Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ηπείρου οργανώνει έκθεση με τίτλο “Με ολυμπιακό πνεύμα και ηπειρωτική ψυχή σφυρηλατούμε το μέλλον”, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020.

Στόχος είναι η αναβίωση του ολυμπιακού ιδεώδους με τα έργα ζωγραφικής του Δημήτρη Κούκου με τίτλο “Ολυμπιακά Αθλήματα” και παράλληλα η προστασία και προβολή της ηπειρωτικής αθλητικής παράδοσης μέσα από την παρουσίαση του αρχειακού υλικού.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα παρουσιαστεί αρχειακό υλικό τοπικών αθλητικών συλλόγων που έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην αναγνώριση των Ιωαννίνων, ως το φυτώριο καλλιέργειας του ολυμπιακού ιδεώδους.

Τα ποδοσφαιρικά σωματεία έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν με ένα σύντομο σημείωμα για την ίδρυση, την ιστορία του σωματείου, με φωτογραφίες εκδηλώσεων από την ίδρυση, εμβλήματα και τρόπαια τυπωμένα σε καμβά τελαρωμένο, διαστάσεων 1,10μΧ0,90μ.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό και οι μαθητές που θα την επισκέπτονται θα ενημερώνονται από το αρχειακό και εικαστικό υλικό, το οποίο θα προβάλλεται και αναπαράγεται με τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Για πληροφορίες, τα σωματεία καλούνται να απευθυνθούν στον κ. Λάζαρο Γιώτη με κινητό 6972848368