image description

Τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα WBC, Γιώργο Μάστακα, φιλοξένησε στη ραδιοφωνική εκπομπή SUPER MAGAZINO ο Γιάννης Γιαννάκης, σε μία συζήτηση τόσο για την υποψηφιότητά του στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με την παράταξη του κ. Λιόλιου όσο και για τις εξελίξεις στη γυναικεία ομάδα και τους στόχους της τη φετινή σεζόν.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Μάστακα στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3:

Για το δικό του όραμα και που συμπίπτει με του κ. Λιόλιου με την παράταξη του οποίου θα είναι υποψήφιος: «Ο κ. Λιόλιος είναι κατά τη γνώμη μου η νέα πνοή στον χώρο του μπάσκετ, είναι άνθρωπος με υψηλή γνώση, έχει καταφέρει να κάνει πολλά στον επιχειρηματικό τομέα, αλλά και μπασκετικά, είναι πετυχημένος, πατάει σε σταθερά θεμέλια κι αυτό θέλει να κάνει και στον χώρο του μπάσκετ. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται μία επανέναρξη, γιατί αυτή τη στιγμή είναι σαν ένα αυτοκίνητο που έχει σβήσει η μηχανή του και πάει όπως πάει ο δρόμος. Χρειάζεται κάποιος να ξαναβάλει τη μηχανή μπροστά».

Για το πόσο εφικτό είναι να υλοποιηθούν άμεσα κάποια από τα όσα υποσχέθηκε ο κ. Λιόλιος για βοήθεια στις ομάδες για κλειστά προπονητήρια, επιδιόρθωση ανοιχτών γηπέδων και μία κατεύθυνση του τι μπάσκετ θέλουμε να παίξουμε στην Ελλάδα: «Η Ρώμη δεν χτίζεται σε μία μέρα. Αν κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να δούμε τι θα συναντήσουμε. Σίγουρα θέλουμε μια κεντρική δομή και μία χαρτογράφηση του τι έχουμε ως δυναμικό. Εμείς για παράδειγμα έχουμε μία διεθνή την Αγγελίνα Χρηστάκη. Ποτέ κανείς δεν μας είπε πώς να τη διαχειριστούμε, ποτέ κανείς δεν ήρθε να τη δει να δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές. Πρέπει να στηθεί ένα πρόγραμμα από την αρχή, πρώτα στις μικρές Εθνικές και μετά και στις μεγάλες».

Για την υποψηφιότητά του και πως προέκυψε: «Έχουμε μία γνωριμία τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω των εγκαταστάσεων που έχει στην Πάτρα, για να δούμε πως θα μπορούσαμε να κάνουμε κι εμείς κάτι παρόμοιο στην πόλη. Είδαμε ότι έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και θα έχουμε και μία πολυεπίπεδη συνεργασία».

Για τον φετινό ΠΑΣ Γιάννινα: «Θα έρθει η Αμερικανίδα η Μπάτλερ την Παρασκευή και θέλουμε και τη βοήθεια του κόσμου, γιατί αν δεν υπάρχει η ανταπόκριση είναι ένα θέμα.

Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι και να μην είμαστε στα πλέι-άουτ. Από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα πάει η ομάδα, γιατί χρειάζεται ένα στήσιμο από την αρχή. Είναι σύνηθες να βλέπεις να μαζεύονται καλοί παίκτες, αλλά να χρειάζεται χρόνος για το στήσιμο της ομάδας. Έχουμε την υπομονή γι’ αυτήν τη χρονιά, ώστε να βοηθήσουμε και τον νέο κόουτς που είναι πολύ έμπειρος, για να κάνουμε μία βάση φέτος και του χρόνου να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί θέλουμε να είμαστε».

Για τις σχέσεις με τον ερασιτέχνη ΠΑΣ: «Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες, γιατί είναι μία δύσκολη σχέση, δεν είναι εύκολη. Ο ερασιτέχνης έχει δίκια σε πολλά θέματα, αλλά έχουμε κι εμείς πολλά δίκια, οπότε προσπαθούμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες και να μη μιλάμε τόσο πολύ ηθικά, αλλά νομικά. Όταν χάνεται το ηθικό, δηλαδή το τι είπαμε προφορικά, τότε αναγκαστικά επικοινωνούν οι δικηγόροι, αλλά και σ’ αυτό το επίπεδο είμαστε μια χαρά».

Για το αν πίστευε ότι μπορούσε να κατέβει στην Α2 η ανδρική ομάδα: «Νομίζω ήταν πολύ δύσκολο, γιατί δεν υπήρχε σύγκλιση από καμία πλευρά».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη: