Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές στα Ιωάννινα μετά τον εντοπισμό δυο κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζόμενους σε δυο γηροκομεία.

Υπάλληλος του Γηροκομείου “Ζωσιμαδών” που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, ο οποίος επισκέπτεται και το “Ζωγράφειο” Γηροκομείο του Δήμου Ιωαννιτών, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου έχει βρεθεί θετική στον ιό και μία ακόμη εργαζόμενη στο “Ζωγράφειο” η οποία ωστόσο απουσίαζε την τελευταία εβδομάδα με κανονική άδεια και δεν έχει έρθει σε επαφή με τους φιλοξενούμενους στους οίκους ευγηρίας.

Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ ξεκίνησαν ελέγχους στους φιλοξενούμενους και στα δύο Γηροκομεία για να διαπιστωθεί, αν έχουν νοσήσει με κορωνοϊό και άλλοι που ήρθαν σε επαφή με τους δύο εργαζόμενους.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών

Ο Δήμος Ιωαννιτών ενημερώθηκε ότι εργαζόμενη στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας βρέθηκε θετική στον Covid-19.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος απουσίαζε κάνοντας χρήση κανονικής άδειας την τελευταία εβδομάδα.

Αρκετές ημέρες δηλαδή πριν βρεθεί θετική δεν είχε καμία επαφή με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή.

Ο Δήμος ενημερώθηκε για δεύτερη θετική περίπτωση εργαζομένου στο Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» ο οποίος είχε βρεθεί και στις εγκαταστάσεις του Ζωγράφειου Οίκου.

Επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΟΔΥ και Κινητή Μονάδα προχωρά στην δειγματοληψία και τον έλεγχο όλων των ηλικιωμένων και του προσωπικού.

Τα αποτελέσματα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά είναι αρνητικά.