Δηλώσεις στο Novasports έκανε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό ο Αλέξανδρος Καρτάλης. Ο μέσος του ΠΑΣ αναφέρθηκε στο “μυστικό της επιτυχίας” σ’ ένα τέτοιο ματς, λέγοντας ότι η ομαδική δουλειά, το καλό κλείσιμο χώρων και το αμυντικό “δάγκωμα” ήταν αυτά που έφεραν την ισοπαλία.

Αναλυτικά:

«Είμαστε ευτυχισμένοι και ευχαριστημένοι με την ισοπαλία. Δουλέψαμε πάρα πολύ, ήταν πολύ δυνατός αγώνας και αξίζαμε αυτό τον βαθμό. Είμαστε κουρασμένοι, αλλά ευτυχισμένοι».

Για το στοιχείο που έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στον ΠΑΣ: «Το τακτικό κομμάτι και ότι ήμασταν ομάδα. Όλοι δουλέψαμε ο ένας για τον άλλον, κλείναμε χώρους, ήμασταν πολύ compact και αυτό δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό».

Για τις επιθετικές προσπάθειες των Ηπειρωτών και τις 9/9 τελικές εντός εστίας: «Δεν είναι τυχαίο, έχουμε μεγάλες ικανότητες επιθετικά. Με τον Ολυμπιακό δεν έχεις πολλές ευκαιρίες να σκοράρεις, όσες έχεις πρέπει να σκοράρεις. Βάλαμε ένα γκολ, θα μπορούσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και άλλο ένα, είχα κι εγώ ένα καλό σουτ, αλλά και ο Ολυμπιακός είχε αρκετές ευκαιρίες και αξίζαμε το βαθμό».

Για το πώς θα χαρακτήριζε το ξεκίνημα στη σεζόν: «Παίξαμε με δύο κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι μετά από απραξία 6 μηνών κάναμε καλή αρχή στο πρωτάθλημα και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά».

Για τα χαρακτηριστικά της ομάδας: «Στο τακτικό κομμάτι πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό, πρέπει να κλείνεις χώρους και να μην τους αφήνεις να παίζουν ποδόσφαιρο, να «δαγκώνεις», να τους νευριάζεις. Αυτό το καταφέραμε σήμερα και γι’ αυτό δυσκολεύτηκε τόσο πολύ ο Ολυμπιακός».

Για τη θέση που παίζει και τι οδηγίες είχε στο μαρκάρισμα Χολέμπας και Ραφίνια: «Έχω πολλές θέσεις, όπου με χρειαστεί η ομάδα θα βοηθήσω, ακόμα και αριστερό μπακ έχω παίξει στην καριέρα μου».

Για το ποιος τον δυσκόλεψε περισσότερο: «Και οι δύο είναι πολύ καλοί παίκτες και επιθετικά ποιοτικοί».

Για το πώς ήρθε στον ΠΑΣ: «Τον ήξερα τον κόουτς, είχαμε μιλήσει πριν έρθει, ήταν ένας λόγος για να έρθω στον ΠΑΣ Γιάννινα».