image description

Ήταν οφσάιντ ή όχι; Ιδού η απορία! Οι τηλεκριτικοί του ποδοσφαίρου δεν συμφωνούν. Τρεις  βγαίνουν στα  πανελλαδικά εμβέλειας κανάλια  και τρεις διαφορετικές απόψεις εξέφρασαν.

Στα σοβαρά, όμως, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πέρυσι φώναζε για τις γραμμές  στο VAR που δεν υπήρχαν στο οφσάιντ. Αγοράστηκαν φέτος με χιλιάδες ευρώ και βλέπεις ότι έκατσε σε αυτόν η πρώτη φάση του πρωταθλήματος, όπου του έβγαλε οφσάιντ παίκτη του η τρισδιάστατη πλέον γραμμή του VAR.

Εμένα, πάντως, μού άρεσε η προηγούμενη τεχνολογία που υπήρχε και ανάλογα σε ποια  ομάδα ήταν η δύσκολη φάση για οφσάιντ, η άσπρη γραμμή που έμπαινε από την τηλεόραση  ήταν ή πολύ παχιά για να καλύπτει τον επιτιθέμενο ή πολύ λεπτή για να τον βγάζει οφσάιντ.  Μη γελάτε κύριοι, αυτά γίνονταν στο ελληνικό πρωτάθλημα, όχι πολύ παλιά, πριν  τέσσερα- πέντε χρόνια.

Πάντως τώρα έχουμε πολλές γραμμές. Καί τρισδιάστατες καί πολύχρωμες καί Άγγλο  αρχιδιαιτητή, θα βλέπουμε εγγλέζικο στυλ στο οφσάιντ, όπως και το χιλιοστό. Ίδωμεν. Θα είναι για όλους; Το VAR, πάντως, δεν είναι μόνο για το οφσάιντ, είναι και για άλλες φάσεις. Θα τις βλέπουν ή όχι; Πάντως μου αρέσει που βγαίνει ο αρχιδιαιτητής και εξηγεί και δίνει και βίντεο με τις συνομιλίες των διαιτητών στις επίμαχες φάσεις.

Πάμε στα αγωνιστικά. Ο ΠΑΣ μας εκπλήσσει θετικά και αρέσει πολύ στους φίλους του. Παίζει ένα πολύ σύγχρονο ποδόσφαιρο, με πίεση από το πρώτο λεπτό σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και γρήγορη μετάβαση στην επίθεση.

Αυτό μάλιστα, είναι σύγχρονο ποδόσφαιρο και αρέσει και πρέπει να το συνεχίσει,  είτε παίζει με τον πρωταθλητή  είτε παίζει  με ανταγωνιστική προς αυτόν ομάδα. Και με τον Ολυμπιακό έβγαλε  περισσότερο χρόνο πίεσης και όσο περνούν οι αγώνες και βρίσκει και περισσότερο ρυθμό  θα βγάζει και πιο πολύ. Ο  γυμναστής της ομάδας φαίνεται ότι κάνει καλή δουλειά.  Σε αυτό που έδειξε η ομάδα στα δύο πρώτα παιχνίδια, δηλαδή, με πολύ πίεση παντού από το πρώτο λεπτό του αγώνα κλπ. Υπάρχει ένα μειονέκτημα, αλλά δεν σας το γράφω  για να μην λένε ότι γκρινιάζουμε. Ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά.

Για την ατομική κριτική προς τους παίκτες διαβάστε το άρθρο του αρχισυντάκτη μου. Να μην τα επαναλάβω. Όλοι δώσανε το κάτι παραπάνω. Θα αναφερθώ μόνο σε δύο παίκτες, τον  Χουτεσιώτη  και τον Καρτάλη. Ο Χουτεσιώτης μου φαίνεται ότι θέτει σοβαρά  υποψηφιότητα για τον καλύτερο τερματοφύλακα του πρωταθλήματος με τις εμφανίσεις που κάνει εάν συνεχίσει έτσι και ο Καρτάλης με τα τρεξίματα που κάνει και τις προσπάθειες που παίρνει στα χαφ για έναν παίκτη που έρχεται από Γ΄εθνική Γερμανίας, είναι φανταστικός. Φέρνω στο μυαλό μου συνέχεια το πέρασμα – άδειασμα που κάνει στον πολυδιαφημισμένο Σεμέδο στην διάρκεια του αγώνα, που είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Μπράβο του!

Υ.Σ. Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές πλέον, όλοι θα γνωρίζουν και θα μιλούν για το «Ζωσιμάδες» ως έδρα.