Την καθιερωμένη στατιστική ανάλυση των παιχνιδιών του ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ο πρόεδρος της Galanis Sports Data, Κώστας Γαλάνης, στην εκπομπή του Μιχάλη Μερτζιανίδη «Στη Λακούβα». Πέρα από το ωραίο θέαμα, έχουν ενδιαφέρον και τα νούμερα της αξιολόγησης των παικτών και των ομάδων, με τον κ. Γαλάνη να τονίζει στην εκπομπή ότι βάσει αριθμών «παίχτηκε μπάλα, συνηγορούν σε αυτό όλα τα νούμερα και μάλιστα οι δύο ομάδες ήταν σχεδόν ισοδύναμες, αφού ο ΠΑΣ αξιολογήθηκε με 170 μονάδες και ο Ολυμπιακός με 180. Το να συγκεντρώνεις 170 μονάδες με τον Ολυμπιακό είναι ένα μικρό επίτευγμα».

Από εκεί και πέρα, ο κ. Γαλάνης αναφέρθηκε και σε επιμέρους στατιστικά. «Έχει ενδιαφέρον, καθώς οι δύο ομάδες είχαν από 7 παίκτες με διψήφιο αριθμό αξιολόγησης, κάτι που δείχνει ότι οι δύο ομάδες έπαιξαν μπάλα.

Συγκεκριμένα από τους παίκτες του ΠΑΣ ξεχώρισαν οι Παμλίδης με 21 μονάδες, Χουτεσιώτης και Πίρσμαν 20, Σιόντης 12, Κρίζμαν, Καρτάλης και Παντελάκης με 11 μονάδες, ενώ ενδιαφέρον είχε και η παρουσία του Λιάσου, που σε 10 λεπτά συμμετοχής μάζεψε 7 μονάδες.

Από πλευράς Ολυμπιακού ξεχώρισαν οι Τζολάκης, Μπουχαλάκης με 20 μονάδες, Μπα και Φορτούνης 17, Βαλμπουενα και Ελ Αραμπί 16 και Καμαρά 15».

Επίσης ο κ. Γαλάνης σχολίασε ότι ο ΠΑΣ σκοράρει αυτή τη στιγμή 1 γκολ/6 τελικές προσπάθειες, κάτι που έχουν ως τώρα μόνο ο Άρης και ο Ολυμπιακός.

Επεσήμανε ωστόσο ότι στην άμυνα χρειάζεται περισσότερη προσοχή γιατί δέχεται 1γκολ/7 τελικές του αντιπάλου. Καλύτεροι στον τομέα αυτό είναι η ΑΕΚ με 1 γκολ/23 τελικές, ο Ολυμπιακός 1/22 και ο προσεχής αντίπαλος του ΠΑΣ, ο Βόλος με 1 γκολ/20 τελικές. Βέβαια είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Μετά την 5η-6η αγωνιστική θα φανεί τι γίνεται στις ομάδες.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Γαλάνης