Στην έγκριση της μελέτης κατασκευής και των όρων δημοπράτησης για το έργο επισκευή και συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων και των αθλητικών τους χώρων προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών κατά την τελευταία της συνεδρίαση.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 300 χιλιάδων ευρώ. Οι εργασίες θα εκτελεστούν στα ακόλουθα σχολικά συγκροτήματα:
- 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων
- 8ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
- 2ο Νηπιαγωγείο Ανατολής
- 1ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής
- 6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
- 7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
- 5ο ΓΕΛ Ιωαννίνων
- Γυμνάσιο Περάματος
- Αντικατάσταση στέγης στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.
- Πειραματικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων (Δομπόλη)
- 1ο ΕΚ Ιωαννίνων (πρώην Πολυκλαδικά)
- Νηπιαγωγείο Λογγάδων, ανακατασκευή WC.
13.Δημοτικό Σχολείο Λογγάδων και Γυμνάσιο Λογγάδων.
Η Οικονομική Επιτροπή στην ίδια συνεδρίαση προχώρησε στην έγκριση της μελέτης κατασκευής και των όρων δημοπράτησης του έργου αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων στα Καρδαμίτσια.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά στην αναβάθμιση της πλατείας των Καρδαμιτσίων στην οποία θα γίνει καθαρισμός του χώρου και αντικατάσταση της περίφραξης.
Επαναλειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας
Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου (ΟΚΠΑΠΑ και Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας), επαναλειτουργούν την τηλεφωνική γραμμή μέσω της οποίας θα παρέχεται στήριξη ( παροχή φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης, νοσηλευτικές πράξεις κ.α) σε ηλικιωμένα άτομα και ευπαθείς ομάδες χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον.
Στόχος είναι διασφάλιση της υγείας τους μέσω του περιορισμού των μετακινήσεων τους.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 26510 -54269, από τις 7:00 έως τις 15:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Δωρεά πολυμηχανημάτων στο Δήμο
Δύο σύγχρονα πολυμηχανήματα γραφείου και αναλώσιμο υλικό παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, χορηγία της εταιρίας «Πλακιάς- Κουφώματα Αλουμίνίου».
Ο κ. Βλέτσας ευχαρίστησε τους υπεύθυνους της εταιρίας για την προσφορά στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του «τα μηχανήματα και το υλικό θα κατευθυνθούν προς τις Δημοτικές ενότητες του Δήμου Ιωαννιτών, προκειμένου να στηριχθούν οι Πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής οι οποίοι επιτελούν μεγάλο έργο στον πολιτισμό αλλά και την καθημερινότητα της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας. Τέτοιες ενέργειες αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας και ελπίζω κι άλλες εταιρίες της περιοχής να ακολουθήσουν το παράδειγμα της εταιρίας «ΠΛΑΚΙΑΣ»».
Από την πλευρά της εταιρίας, ο κ. Πλακιάς εξέφρασε την βούληση να στηριχθούν κι άλλες προσπάθειες του Δήμου.
«Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που μας δίνεται η ευκαιρία να υποστηρίξουμε έμπρακτα την προσπάθεια που γίνεται στον Δήμο Ιωαννιτών για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών σε αυτή την δύσκολη περίοδο για όλους. Δεν είναι η πρώτη ενέργεια προσφοράς μας προς την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων και σίγουρα, ούτε η τελευταία. Με τον Αντιδήμαρχο συζητήσαμε και για μελλοντικές δράσεις και όσο μας επιτρέπουν τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής μας δράσης θα είμαστε αρωγοί στην τοπική κοινωνία και τον Δήμο των Ιωαννίνων» , ανέφερε.

