Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήγε την Παρασκευή στη Βέροια, ηττήθηκε κι επέστρεψε. Με συνοπτικές διαδικασίες η… τριάρα και άμεση «προσγείωση» σε μια πραγματικότητα που «φωνάζει» ότι από εδώ και πέρα θα μας περιμένουν όλοι υποψιασμένοι και έτοιμοι να τα δώσουν όλα.

Το αν υπήρξε κάποιο σημαντικό συμπέρασμα για τον προπονητή, είναι στη σφαίρα των υποθέσεων από τη στιγμή που δεν έγιναν δηλώσεις. Και οι υποθέσεις λένε ότι προφανώς κάποιοι παίκτες έχασαν την ευκαιρία να βρίσκονται στις αποστολές, κάποιοι έκαναν αγγαρεία και κάποιοι προσπάθησαν όσο μπορούσαν, αλλά στο ποδόσφαιρο για να βγάλεις όμορφο αποτέλεσμα χρειάζεσαι 11 που να προσπαθούν κι εκείνοι.

Από την εμφάνιση και κατ’ επέκταση από την ήττα, προέκυψαν και χρήσιμοι προβληματισμοί. Εξυπακούεται ότι το ματς ήταν μία παρένθεση και μόνο, όπως ως παρένθεση είχαμε αντιμετωπίσει και το φιλικό με τον Λεβαδειακό. Δεν είχε καμία σχέση η εικόνα της ομάδας σ’ αυτά τα δύο ματς με οτιδήποτε άλλο έχουμε δει σε φιλικά, και πολύ περισσότερο στα επίσημα. Οπότε δεν χρειάζεται να απασχολεί και πολύ η ήττα. Αυτό, όμως, που προφανώς θα πρέπει να απασχολεί τον προπονητή, είναι το πόσο βάθος έχει ο πάγκος στη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι σημαντικό να μπορείς γι’ αρχή να εμπιστεύεσαι 14-15 παίκτες, περιμένοντας από εκεί και πέρα τους Κάργα, Μπρένερ και Ντομίνγκεζ, συν ό,τι άλλο καλό προκύψει μέσα από την εικόνα των προπονήσεων στη συνέχεια.

Ο Κάργας θα αρχίσει σιγά-σιγά να ανεβάζει ρυθμούς και ίσως προλάβει το ματς με την ΑΕΚ, ο Μπρένερ από άποψη φυσικής κατάστασης είναι καλά, όπως και από τεχνική κατάρτιση είναι αυτό που μας έδειξε στα βίντεο, άρα το θέμα του είναι να στέκεται καλά -όσο πιο άμεσα γίνεται- καί τακτικά στα παιχνίδια και όσον αφορά τον Ισπανό, δείχνει ακόμα έξω από τα νερά του, του λείπουν τα τρεξίματα και η διάρκεια στην απόδοση. Θα χρειαστεί λίγη ακόμα υπομονή μέχρι να πάρει θέση βασικού.

Υπήρξε κι ένα ακόμα στοιχείο στο φιλικό που ίσως το συναντήσουμε μελλοντικά. Τι γίνεται σε περίπτωση που πέσουμε σε αντίπαλο που παίξει κλειστά και σπάει τον ρυθμό. Η ομάδα χρειάζεται έναν κλασικό σέντερ φορ. Δυστυχώς ο χρόνος πιέζει και παίκτη έτοιμο να κάνει 2 εβδομάδες προπόνηση και να μπει να παίξει, δεν βρίσκεις. Άρα, αν πάρεις μεταγραφή ως τις 23 Οκτωβρίου που είναι το «παράθυρο» των ελεύθερων, θα πάρεις με προοπτική να παίξει από Δεκέμβριο και μετά. Εκτός αν υπάρχει κάποια σούπερ έκπληξη που κάνει εντατικό «ζέσταμα» για να έρθει.

Και φυσικά, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, ότι ήδη η Βέροια αντιμετώπισε τον ΠΑΣ Γιάννινα ως την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος ως τώρα, γεγονός που έδωσε πολύ παραπάνω κίνητρα στους παίκτες του Δερμιτζάκη, να παίξουν και να τα δώσουν όλα. Ανάλογα θα μας περιμένει ο Βόλος, με σεβασμό θα μας αντιμετωπίσει και η ΑΕΚ κ.ο.κ. Αυτό σημαίνει ότι και οι παίκτες του Γιαννίκη πρέπει να είναι πάντα στα «κόκκινα», να τρέχουν και να παλεύουν τα ματς σαν να μην υπάρχει αύριο. Η παραμικρή χαλάρωση θα κοστίσει και όταν έχεις να κάνεις μ’ ένα πρωτάθλημα 14 ομάδων, τα λάθη δεν διορθώνονται εύκολα.

Εν κατακλείδι, θα λέγαμε ότι η ήττα ήταν άκρως διδακτική, ήρθε σε μια πολύ καλή στιγμή για να καταλάβουν όλοι ότι η επιτυχία από την αποτυχία απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους και φυσικά τίποτα δεν πρόκειται να τους χαριστεί. Οπότε δουλειά, σοβαρότητα και προσήλωση στον στόχο για να έχουμε να συζητάμε μόνο όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες μέχρι τον Μάιο.