image description

Συνέντευξη στο sportime παραχώρησε ο δεξιός μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα, Μανώλης Σάλιακας.

Διαβάστε τα όσα είπε:

Δύο ματς, δύο ισοπαλίες κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Εάν κανείς σας έλεγε πριν από αυτά τα παιχνίδια πως θα πάρετε δύο βαθμούς, μάλλον ικανοποιημένοι θα ήσασταν, σωστά;

«Εννοείται πως και ο Ολυμπιακός και ο Άρης είναι δύο πολύ δυνατοί αντίπαλοι. Πάντα είναι θετικό να μη χάνεις απέναντί τους, αλλά αν πιστεύεις σε κάτι, μπορείς να τα καταφέρεις. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Θεωρούσαμε πως μπορούμε να πάρουμε κάτι καλό και από τα δυο παιχνίδια και με πίστη στο πλάνο τα καταφέραμε».

Ήταν δύο διαφορετικά παιχνίδια, αλλά υπήρχαν και κοινά στοιχεία. Προηγηθήκατε και στα δύο και παίξατε το ποδόσφαιρό σας. Βλέπουμε γενικά ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα μπαίνει να παίξει και αυτό ήδη σχολιάζεται θετικά από τον φίλαθλο κόσμο. Πώς το εισπράττεις;

«Μπαίνουμε δυνατά στα παιχνίδια είναι η αλήθεια. Εμείς θέλουμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος. Η φιλοσοφία του κλαμπ και του προπονητή είναι να βλέπει ο κόσμος τα ματς μας και να το χαίρεται. Αυτό θέλουμε κι εμείς οι ποδοσφαιριστές, να το χαιρόμαστε».

Παρατηρεί κανείς έως τώρα πως οι αλλαγές στην ενδεκάδα είναι ελάχιστες σε σχέση με πέρυσι. Οι 8 από τους 11 που ξεκίνησαν με Άρη και Ολυμπιακό υπήρχαν ήδη στο ρόστερ. Εσύ είσαι ένας από τους καινούργιους. Σας βοηθάει αυτό ώστε να προσαρμοστείτε πιο εύκολα;

«Προσαρμόστηκα πολύ εύκολα εγώ. Το καλό κλίμα είναι αυτό που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε μια ομάδα και εδώ υπάρχει αυτό. Τα παιδιά από την πρώτη στιγμή με αγκάλιασαν και από την πλευρά μου με το που ήρθα προσπάθησα να δώσω το 100%. Σίγουρα βοηθάει και το πλάνο του προπονητή, το πώς μας εντάσσει δηλαδή μέσα στην ομάδα».

Παρεμπιπτόντως, πες μας λίγα πράγματα για τον Αργύρη Γιαννίκη και το πώς είναι στην καθημερινότητα. Είναι η πρώτη του σεζόν στη Super League 1 και πολύς κόσμος τώρα αρχίζει να παρατηρεί τη δουλειά του.

«Ο καθένας βλέπει ότι γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά από τον κόουτς. Έχει αυτή την ομάδα από πέρυσι. Την ανέβασε και συνεχίζει το πλάνο του φέτος. Εμείς ακούμε ό,τι μας λέει, πιστεύω ότι έχουμε διαμορφώσει ένα καλό σύνολο και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Κατά τα άλλα, είναι ένας νέος προπονητής με φρέσκιες ιδέες και μία φιλοσοφία που μου αρέσει, επιθετική. Παίρνει από τον κάθε παίκτη το καλύτερο δυνατό. Του αρέσει η πειθαρχία και είναι πολύ απαιτητικός στις προπονήσεις».

Πέρυσι αγωνιζόσουν στη Λαμία και είχες συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο. Τι σε έκανε να αλλάξεις ποδοσφαιρική στέγη και κυρίως να επιλέξεις τον ΠΑΣ Γιάννινα;

«Με έπεισε το πλάνο τις ομάδας. Μίλησα με τον κύριο Χριστοβασίλη και τον κύριο Γιαννίκη και μου εξήγησαν ποιο είναι το πλάνο. Ήμουν εξ αρχής θετικός και μετά από όσα άκουσα πείστηκα πλήρως. Έτσι επέλεξα να αλλάξω ομάδα».

Από τη στιγμή που υπέγραψες τι σκεφτόσουν ότι θες να πετύχεις με τη νέα σου ομάδα;

«Σε κάθε ματς να δίνω τον καλύτερο εαυτό και να φτάσουμε όσο ποιο ψηλά γίνεται. Δεν θέλω να σκέφτομαι μακροπρόθεσμα».

Η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερη. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε να δώσει επίσημο ματς από τον Μάρτιο πριν παίξει με τον Άρη. Οι ομάδες της Super League 1 έπαιζαν μέσα στο καλοκαίρι και το αποτέλεσμα ήταν να κάνουν μικρή προετοιμασία. Πώς το βλέπεις όλο αυτό;

«Θα σου μιλήσω για εμάς. Είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα. Είχε παρά πολύ καιρό να δώσει επίσημο αγώνα. Αντιλαμβάνεσαι πως δεν γίνεται αυτομάτως να παρουσιαστούμε στο 100%. Παρόλα αυτά η εικόνα μας στα πρώτα ματς ήταν πολύ θετική και παιχνίδι με το παιχνίδι θα γινόμαστε ακόμα καλύτεροι».

Αλήθεια, πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητά σας ως ποδοσφαιριστές με τον κορονοϊό;

«Είναι δύσκολο πραγματικά. Στην καθημερινότητα πρέπει να προσέχεις πολύ. Βγαίνεις έξω και σκέφτεσαι ότι πρέπει να είσαι προσεκτικός γιατί αν κολλήσεις κορωνοϊο, είναι δύσκολο. Χάνεις τις προπονήσεις για 10 μέρες. Μένεις πίσω, η ομάδα χάνει έναν παίκτη και υπάρχει κίνδυνος και για τους υπόλοιπους. Δεν είναι απλό».

Κλείνοντας, πήγες σε μία ομάδα αρκετό κόσμο και δεν μπορείς να το χαρείς έως τώρα. Πώς είναι γενικότερα για εσάς τους ποδοσφαιριστές να παίζετε σε άδεια γήπεδα;

«Άχαρο εντελώς θα έλεγα. Θα θέλαμε τον κόσμο δίπλα μας. Μπορεί ακόμη να μην έχω δει το γήπεδο γεμάτο, αλλά γνωρίζω πως εδώ ο κόσμος αγαπάει παρά πολύ την ομάδα. Το εισπράττουμε καθημερινά. Είναι δύσκολο να παίζεις σε άδεια γήπεδα, αλλά πρέπει να το συνηθίσουμε αναγκαστικά. Για εμάς είναι μειονέκτημα όλο αυτό γιατί ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει κόσμο που πάει στο γήπεδο».