image description

Ίσως και από την 6η αγωνιστική να επιστρέψει ο κόσμος στις κερκίδες των γηπέδων της Super League 1, καθώς σε ευρεία σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη μεταξύ εκπροσώπων της Λίγκας, αλλά και της κυβέρνησης (Χαρδαλιάς-Αυγενάκης), διαπιστώθηκε ότι το υγειονομικό πλάνο της Λίγκας είναι εφικτό και πάνω απ’ όλα ασφαλές.

Ο ανέπαφος τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων, οι διαθέσιμες θέσεις σε κάθε γήπεδο, οι αποστάσεις μεταξύ φιλάθλων και όλες οι λεπτομέρειες που σχεδιάστηκαν για την προσέλευση και την αποχώρηση, δείχνουν ότι η παρουσία κόσμου στα γήπεδα δεν είναι επικίνδυνη και μπορεί να γίνει η πιο ασφαλής διασκέδαση αυτή τη στιγμή. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από τον κόσμο να τηρήσει τα μέτρα για να συνεχίσει να βρίσκεται στο γήπεδο και να μην «αποβάλλεται» για μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων που θα θεσπιστούν.

Η συζήτηση που έγινε αφορά φυσικά την επιστροφή ενός μικρού ποσοστού κόσμου στις εξέδρες -γι’ αρχή 10% με 15%- αλλά δεν αποκλείεται σταδιακά το ποσοστό αυτό να μεγαλώσει και να φτάσει στο 20% ή και το 30%, εφόσον διαπιστωθεί ότι τα μέτρα γίνονται σεβαστά από τις ΠΑΕ και τους φιλάθλους και δεν παρατηρείται συνωστισμός.

Βάσει της επίσημης χωρητικότητας των «Ζωσιμάδων», που είναι 7.652 θεατές, το 10% εισιτηρίων που θα διατεθούν είναι 765, ενώ αν επιτραπεί ποσοστό κόσμου 15%, σημαίνει ότι θα μπορούν να διατεθούν 1.148 εισιτήρια.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα στην τελευταία του χρονιά στη Super League (2018-2019) είχε μέσο όρο εισιτηρίων περίπου 2.700 εισιτήρια, κάτι που σημαίνει ότι η ΠΑΕ δεν θα καταφέρει να εξυπηρετήσει ούτε τους μισούς από τους φιλάθλους της, αλλά από το ολότελα, ακόμα και οι 1.148 θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα έδρας!