image description

Υποβιβάστηκαν μαζί το 2019, αλλά το καλοκαίρι επέστρεψαν στη Super League. Σήμερα ο Απόλλων και ο ΠΑΣ Γιάννινα παίζουν το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής, που δεν είχε γίνει. Από πέρσι φάνηκε ότι οι βαθμοί στην αρχή του πρωταθλήματος με αυτό τον τρόπο διεξαγωγής, αποκτούν μεγάλη αξία για τη συνέχεια και ο αγώνας αναμένεται αμφίρροπος.

Ο Απόλλων Σμύρνης
Ο Απόλλων παίζει το πρώτο από τα τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος Super League Interwetten που χρωστάει, καθώς μπήκε πιο αργά στο πρωτάθλημα. Νίκησε στην εκπνοή στην έδρα του την ΑΕΛ με 1-0, ενώ έχασε από τον Άρη στα Γιάννενα με ένα γκολ νωρίς 1-0.

Η ήττα από τον Άρη ήλθε μετά από έξι διαδοχικές νίκες σε επίσημα παιχνίδια του.
Έχει σκοράρει σε ένα από τα έξι τελευταία του για τη Super League, το γκολ πέναλτι του Φατιόν, που νίκησε την ΑΕΛ.

Νίκησε την ΑΕΛ, αφού δεν είχε νίκη στους οκτώ τελευταίους αγώνες της έδρας του, από την αρχή του 2019 μέχρι το Μάιο του ίδιου έτους.

Ο Απόλλων έχει να κερδίσει τα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν στην έδρα του από το 1993!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα
Έκανε την πρώτη ήττα του στο Βόλο, μετά από δύο ισοπαλίες με Άρη και Ολυμπιακό. Σε όλα τα παιχνίδια του προηγήθηκε, αλλά δεν κέρδισε κανένα, χάνοντας επτά βαθμούς.

Πέτυχε και τα τέσσερα γκολ του στο πρώτο ημίχρονο, όλα μέχρι και το 22ο λεπτό, ενώ δέχτηκε και τα πέντε σε βάρος του στο δεύτερο ημίχρονο!

Επεκτείνοντας πέρσι, στη Super League 2, έχει προηγηθεί στα 10 τελευταία παιχνίδια του στο ημίχρονο. Με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο του ο ΠΑΣ έχει βρεθεί μόνο μια φορά πίσω στο σκορ στο ημίχρονο σε 28 αγώνες! Τον περασμένο Νοέμβριο εντός έδρας με τον Εργοτέλη. Από τότε έχει προηγηθεί σε 17 αγώνες στο ημίχρονο, ενώ ήταν ισόπαλος σε έξι!

Δεν έχει νίκη στα επτά τελευταία για τη Super League.

Ο Γιώργος Παμλίδης έχει συμμετοχή σε τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Πέτυχε δύο και σε ένα ακόμα έδωσε την ασίστ.

Μεταξύ τους
Έχουν απόλυτη ισορροπία στη μεγάλη κατηγορία. Έχουν από δέκα νίκες, ενώ δέκα παιχνίδια έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Πέρσι στη Super League 2 ήλθαν 0-0 στη Ριζούπολη το Νοέμβριο και ο ΠΑΣ νίκησε στην έδρα του με 5-1.

Πρόπερσι στη Super League ο ΠΑΣ νίκησε δύο φορές, ενώ το 2017-18 δύο νίκες έκανε ο Απόλλων Σμύρνης.

Στην ιστορία της Super League δεν υπάρχει ισοπαλία σε έξι παιχνίδια, όπου η κάθε ομάδα έχει τρεις νίκες. Η τελευταία τους ισοπαλία στην κατηγορία ήταν το Μάρτιο του 1991 στην Α’ Εθνική.

Η ιστορία
Νίκες Απόλλωνα Σμύρνης: 10
Ισοπαλίες: 10
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 10

Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα Σμύρνης
Νίκες Απόλλωνα: 7
Ισοπαλίες: 6
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 2

Το τελευταίο παιχνίδι
15.09.2018: Απόλλων Σμύρνης– ΠΑΣ Γιάννινα 1-2
(79’ σουτ Ελ Χέλβε – 41’ σουτ Λεό, 60’ σουτ Νικολιάς)