image description

Έτοιμος για μία ακόμα μάχη πρωταθλήματος είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος υποδέχεται την Κυριακή στις  20:30 την ΑΕΚ, από τις υποψήφιες ομάδες να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και αν όχι αυτό, τότε σίγουρα ένα από τα 3 ευρωπαϊκά εισιτήρια του νέου θεσμού που έρχεται από το 2021-2022, του Europa Conference League.

Με ανεβασμένη ψυχολογία και χωρίς άγχος θα είναι ο ΠΑΣ μετά το διπλό στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά με σχετική επιβάρυνση από το μεσοβδόμαδο αυτό παιχνίδι, την ίδια ώρα που η ΑΕΚ είχε και έχει σαφώς δυσκολότερο έργο, λόγω των συνεχόμενων ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων. Την περασμένη Πέμπτη έπαιξε ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μπράγκα στην Πορτογαλία και ενδεχομένως να έχει από τώρα το μυαλό της το πολύ μεγάλο παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης με τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ. Αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο η ομάδα του κ. Γιαννίκη, γνωρίζοντας ότι οι ελληνικοί σύλλογοι συνήθως επηρεάζονται μετά από τόσο δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια εκτός συνόρων.

Όλα δείχνουν ότι το ματς θα διεξαχθεί κανονικά, αφού και στο κόκκινο να περάσει ο Νομός στο θέμα κορωνοϊού, δεν πρόκειται να γίνει αυτό νωρίτερα από τη Δευτέρα το πρωί, αφού πάντα μεσολαβεί ένα μικρό διάστημα από την απόφαση ως την εφαρμογή των μέτρων, ώστε να προσαρμοστούν οι πολίτες. Οι όποιες αποφάσεις για το μείζον αυτό θέμα για την πόλη αναμένονται ως το απόγευμα. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα τα μέτρα για να αποδώσουν και να μπορέσει να συνεχιστεί κανονικά η οικονομική ζωή της πόλης.

Απών ο Κρίζμαν

Με μια σημαντική απουσία θα υποδεχτούν οι Ηπειρώτες τον «Δικέφαλο». Ο Σάντι Κρίζμαν έχει μία ενόχληση στον οπίσθιο μηριαίο από το ματς με τον Απόλλωνα κι αυτός ήταν και ο λόγος που αντικαταστάθηκε την Τετάρτη. Έτσι αναγκαστικά το επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Λέο και Παμλίδης. Από εκεί και πέρα 2-3 αλλαγές ακόμα στην ενδεκάδα θα γίνουν σίγουρα, αφού ο κ. Γιαννίκης θέλει να έχει όσο το δυνατόν πιο «φρέσκια» ενδεκάδα. Πιθανή είναι η επιστροφή στο βασικό σχήμα των Καρτάλη και Νάουμετς και ίσως και του Εραμούσπε. Διαθέσιμος θα είναι και ο Ντομίνγκεζ, αλλά όχι για βασικός.

Η τελευταία προπόνηση της ομάδας θα γίνει το Σάββατο στις 17:00 στο ΠΕΑΚΙ και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί και η 20μελης αποστολή.

Στη διάθεση Καρέρα ο Μπακάκης

Στην ΑΕΚ ο κ. Καρέρα έχει στη διάθεσή του και τον Μπακάκη και παρότι έχει χάσει αρκετές προπονήσεις, δεν αποκλείεται τελικά να είναι σε τέτοια κατάσταση για να ξεκινήσει στο ματς.

Θέση βασικού διεκδικήσει, επίσης, ο Εμανουέλ Ινσούα. Ο Αργεντινός άσος δεν ήταν απόλυτα έτοιμος να παίξει κόντρα στην Μπράγκα, όμως προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς και δείχνει πως είναι στο 100%. Εκτός θα είναι οι Αλμπάνης και Σιμόες.

Η ΑΕΚ κάνει την τελευταία της προπόνηση στα Σπάτα στις 15:30 και αμέσως μετά αναχωρεί για Ιωάννινα.

Ο Διαμαντόπουλος “ρεφ”

Στην αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΚ θα σφυρίξει ο Διαμαντόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας, με τον οποίο ο ΠΑΣ έχει μία νίκη σε πέντε αναμετρήσεις. Βοηθοί του Διαμαντόπουλου θα είναι οι Γεώργιος Χατζηνάκος (Δράμας) και Φώτιος Καμπερίδης (Καβάλας). Τέταρτος θα είναι ο ρέφερι με τον Απόλλωνα, Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής). Στο VAR: θα είναι οι Γκορτσίλας (Μακεδονίας) και Μεϊντάνας (Αχαΐας). Παρατηρητής ορίστηκε η Αντωνία  Κόκοτου (Αργολίδας).