image description

Την πρώτη ήττα από… VAR γνώρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League, με τρεις καθοριστικές αποφάσεις που σημάδεψαν το ματς να κρίνονται από τις υποδείξεις του! Πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε φάση ανατροπής του Χνιντ από τον Χουτεσιώτη στο 14′, η οποία πάντως δεν είναι ξεκάθαρη φάση, αφού η μπάλα ενδεχομένως να έχει βγει εκτός πεδιάς και μετά να γίνεται η ανατροπή και δύο ακυρωθέντα γκολ των Παμλίδη στο 34′ και Ελευθεριάδη στο 51′ για οφσάιντ, ήταν οι φάσειςε αυτές που εν τέλει βοήθησαν την ΑΕΚ να φύγει από τους “Ζωσιμάδες” με το νικηφόρο 1-0, με πέναλτι γκολ του Ανσαριφάρντ.

Ο ΠΑΣ μπορεί να μην έπιασε πολύ μεγάλη απόδοση, αλλά για μία ακόμα φορά ήταν μαχητικός, έδειξε ομάδα μέσα στο γήπεδο και προσπάθησε να πάρει το αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Εκείνη που μπήκε, όμως, πιο δυνατά στο γήπεδο αυτή τη φορά ήταν η ΑΕΚ, που είχε μεγάλη ευκαιρία στο 11′ με τον Μαχαίρα με τον Πίρσμαν να διώχνει στη γραμμή και τελικά κερδισμένο πέναλτι και γκολ στο 16′ με τον Ανσαριφάρντ.

Ο ΠΑΣ δυσκολεύτηκε να αντιδράσει αμέσως, αλλά άρχισε να προειδοποιεί τα αντίπαλα καρέ σε κάποιες περιπτώσεις με Λέο και Κάστρο και είχε γκολ με τον Παμλίδη στο 31′ που ακυρώθηκε.

Στην επανάληψη μπήκε πολύ δυνατά ο ΠΑΣ, κάτι που δεν είχε κάνει σήμερα από την αρχή, και είχε δοκάρι με τον Εραμούσπε στο 49′ κι ένα ακόμα ακυρωθέν γκολ με τον Ελευθεριάδη. Κάπου εκεί όμως η ΑΕΚ έκλεισε τους χώρους και ήταν δύσκολο να βρεθούν επιλογές, πόσο μάλλον με την απουσία και του Κρίζμαν που ξέρει να τους δημιουργεί.

Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του κ. Γιαννίκη ανέβαινε πολλλά μέτρα στο γήπεδο, η ΑΕΚ προσπαθούσε να κλειδώσει τη νίκη στις αντεπιθέσεις, αλλά Λιβάγια, Ανσαριφάρντ και Ολιβέιρα αστόχησαν σε ευκαιρίες που ήταν τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όλος ο ΠΑΣ ανέβηκε ψηλά, αλλά δεν ήρθε η φάση εκείνη που θα του έδινε τη δυνατότητα να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό από το παιχνίδι. Έδειξε, πάντως, ότι τον άξιζε, αφού δεν φάνηκε η μεγάλη διαφορά ποιότητας των δύο ρόστερ, χάρη στα τρεξίματα και την προσπάθεια όλων.

Η συνέχεια πλέον το ερχόμενο Σάββατο στις 17:15 στο Περιστέρι μ’ έναν αρκετά δύσκολο αντίπαλο, τον Ατρόμητο.