Ο Γιάννης Κάργας τόνισε ότι στον ΠΑΣ Γιάννινα αφήνει γλυκόπικρη γεύση το ματς με την ΑΕΚ λόγω της καλής εμφάνισης που δε συνοδεύτηκε από καλό αποτέλεσμα, ενώ σχολίασε και τις υποδείξεις του VAR.

«Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 20′ είχαμε καλή εικόνα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, μας ξύπνησε το πέναλτι και ανεβάσαμε ρυθμούς, κάναμε φάσεις και η ΑΕΚ μας απείλησε πιο πολύ με αντεπιθέσεις. Μας αφήνει γλυκόπικρη γεύση το ματς, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να κατεβάσουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε”.

Για το ότι δεν σκόραρε σήμερα ο ΠΑΣ γρήγορα όπως συνήθιζε: “Δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ που να μετράει σήμερα, γιατί γκολ είχαμε, αλλά ήταν οφσάιντ. Στα προηγούμενα ματς προηγούμασταν, την επόμενη φορά που θα μείνουμε πίσω στο σκορ θα πρέπει να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε. Δείξαμε καλή εικόνα όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Αν ξανατύχει να βρεθούμε πίσω στο σκορ θα τα δώσουμε όλα για να ισοφαρίσουμε”.

Για το αν έπαιξε ρόλο στην ψυχολογία και το δοκάρι: “Όταν παίζεις με μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ, βάζεις δύο γκολ, έχεις δοκάρι και τους έχουμε και στο μισό γήπεδο για πολύ ώρα, τότε μένει κι ένα παράσημο για μας.

Για τις 9 τελικές που είχαν και οι δύο ομάδες, αλλά και το 50%-50% στην κατοχή μπάλας: “Μοιρασμένο το καρπούζι, αλλά οι βαθμοί από τη μία μεριά. Θα προτιμούσα να είχαμε πάρει έστω ένα βαθμό κι ας μην είχαμε αυτήν την εικόνα, αλλά η εικόνα δείχνει ότι η συνέχεια μας ανήκει”.

Για το αν η ομάδα βρίσκει ρυθμό: “Πιο πολύ ψυχολογικό ήταν. Λογικό είναι να δεχτείς πίεση και από τον αντίπαλο όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Σήμερα δείξαμε ότι το θέμα ήταν ψυχολογικό και όχι στις αντοχές. Τρέχαμε και πιέζαμε σήμερα ως το τέλος, απλά πρέπει να το διαχειριστούμε ο καθένας μόνος του, αλλά και όλοι μαζί”.

Για το αν ήταν ευχαριστημένος από την απόδοση στα διαστήματα πίεσης της ΑΕΚ:“Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από τη στιγμή που χάνουμε. Είμαι αμυντικός και η δουλειά μου είναι να μην τρώει γκολ η ομάδα”.

Για τη φάση του πέναλτι: “Δεν έχω εικόνα, για να το έδωσαν είδαν το VAR”.

Για τα ακυρωθέντα γκολ: “Είμαστε θυμωμένοι, αλλά το VAR με τον Ολυμπιακό μέτρησε ένα γκολ που θα μπορούσε να μη μετρήσει. Όπως σε μία κούρσα 100 μέτρων μετρά η κάθε λεπτομέρεια, το ίδιο ισχύει και με το VAR».

Για το αν θεωρεί ότι θα κινδυνεύσει η ομάδα: “Αν είμαστε αυτοί που πρέπει δεν θα κινδυνεύσουμε. Πρέπει να δείξουμε ότι ήρθαμε για να μείνουμε μόνιμα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ομάδα με τεράστια δυναμική και δεν είναι στόχος η παραμονή. Όλοι κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και όχι μόνο κάθε ματς, αλλά και κάθε ημίχρονο. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει στο τέλος θα χαμογελάμε”.