Πολύ σημαντική είδηση για το ποδόσφαιρο! Σε συνέχεια της αποκάλυψης του Κυριάκου Θωμαΐδη στη χθεσινή «Δίκη στο Open», ο Βασίλης Βέργης αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 περαιτέρω παραμέτρους της συμφωνίας που υπάρχει με την κυβέρνηση για να εισπράξουν οι ΠΑΕ ποσοστό από το στοίχημα.

Πιθανότατα στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, ο πρόεδρος Λεωνίδας Μπουτσικάρης αναμένεται να ενημερώσει τις ΠΑΕ για τη συμφωνία με την κυβέρνηση. Ο συνεταιρισμός εδώ και τουλάχιστον πέντε μήνες είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο. Προς την κατεύθυνση του deal έπαιξαν ρόλο και οι συζητήσεις που είχε ο Γιάννης Αλαφούζος με κυβερνητικά στελέχη, ενώ είναι προφανές πως και άλλοι διοικητικοί ηγέτες μεγάλων ομάδων πίεζαν για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Η συμφωνία με την κυβέρνηση δεν σχετίζεται καθόλου με την πρόσφατη άρση της απόφασης για παρουσία κόσμου στα γήπεδα, καθώς είναι ένα θέμα που υπάρχει στο τραπέζι εδώ και χρόνια. Το τάιμινγκ, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για τις ΠΑΕ, καθώς θα έχουν να προσδοκούν σε σημαντικά έσοδα, που θα είναι βάλσαμο λόγω των ζημιών που υφίστανται σε πολλά επίπεδα λόγω της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά στα ποσά που θα πάρουν οι ομάδες, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, αλλά εκτιμάται πως δεν θα είναι χαμηλότερο από 1,5 εκατ. ευρώ για κάθε ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας, ενώ ευσεβή ποσά θα βάζουν στα ταμεία τους και οι ομάδες της Super League 2 και της Football League.

Η συζήτηση με την κυβέρνηση γίνεται για συγκεκριμένο ποσοστό και για το λόγο αυτό ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης δεν αναμένεται να μιλήσει στις ΠΑΕ για συγκεκριμένα χρήματα σήμερα στο ΔΣ.

Ενδεικτικό του πόσο προχωρημένο είναι το θέμα, οι εταιρείες στοιχήματος είναι έτοιμες να καταθέσουν τις εγγυητικές επιστολές και έχουν ζητήσει να μη φορολογούνται τα κέρδη των παικτών, αλλά και ένα ποσοστό να πηγαίνει για διαφήμιση στις ΠΑΕ.