Τον εβδομαδιαίο σχολιασμό των επίμαχων φάσεων του πρωταθλήματος έκανε ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ και σχολίασε δύο φάσεις, το πέναλτι εις βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα και το γεγονός ότι δεν δόθηκε 2η κίτρινη στον Ανσαριφάρντ. Μάλιστα ακούγονται και οι διάλογοι που γίνονται με το VAR.

Για την πρώτη φάση ο κ. Κλάτενμπεργκ τόνισε ότι ήταν σωστή η απόφαση για πέναλτι, αλλά επισήμανε πως ο διαιτητής θα έπρεπε να το δείξει χωρίς την βοήθεια του VAR. Παρατηρώντας όμως τη φάση και το στοπ που έχουν κάνει στο καρέ, είναι αδύνατον χωρίς να μπει κάποια γραμμή να διαπιστώσει κάποιος αν η μπάλα είναι εντός ή εκτός τελικής γραμμής. Η γωνία της κάμερας δεν βοηθάει για ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων και ο κ. Κλάτενμπεργκ κακώς παίρνει τόσο ξεκάθαρη θέση.

Η δεύτερη φάση αφορά το φάουλ του Ανσαριφάρντ στον Κάργα, όπου ο επιθετικός της ΑΕΚ έχει χρησιμοποιήσει τον αγκώνα του. Παρά το γεγονός ότι τη φάση την είδαν, από το VAR κακώς είπαν στον Διαμαντόπουλο ότι δεν ήταν τίποτα, κάτι που παραδέχεται και ο Κλάτενμπεργκ, μιας κι εδώ δεν επηρεάζει η γωνία λήψης για να διαπιστώσει κάποιος το εμφανές διαιτητικό λάθος.

Δείτε τον σχολιασμό του Κλάτενμπεργκ από το 08:12