image description

Οι πρώτες δηλώσεις της νέας σεζόν από τον Γιαννή Πετράκη εμπεριείχαν φυσικά αρκετά πράγματα για την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας, αλλά και για τα μεταγραφικά.

«Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία. Ξεκινάμε νωρίς γιατί ακολουθεί ένα σπουδαίο γεγονός. Μακάρι η ομάδα να είναι πάντα σε τέτοιες υποχρεώσεις και ας ξεκινάμε και πιο νωρίς αν χρειάζεται. Είναι μεγάλη πρόκληση για μας, για τον κόσμο και την πόλη. Αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο στο ξεκίνημα της χρονιάς. Όλα αυτά για να μεταφραστούν και να αποκτήσουν αξία θα πρέπει να έχουμε καλή πορεία και αποτελέσματα. Αυτό συνεπάγεται δουλειά και υπομονή.

Είναι δύσκολο να φτάσεις κάπου, ακόμα πιο δύσκολο να σταθεροποιηθείς και πάρα πολύ δύσκολο να ανέβεις από εκεί ψηλότερα. Εγώ σαν άνθρωπος πιστεύω στην ομάδα και τη δουλειά μας και σ’ αυτό που εκπέμπει η πόλη. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε την προσπάθειά μας και να πετύχουμε ό,τι περισσότερο.

Είναι τιμή για ‘μενα, γιατί θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τα συναισθήματά μου δεν περιγράφονται».

Σε ό,τι αφορά το φλέγον θέμα των μεταγραφών, τόνισε ότι ο ΠΑΣ ψάχνει για το καλύτερο: «Ξέρουμε τη σπουδαιότητα των στιγμών. Γίνεται η καλύτερη προσπάθεια για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν είναι δική μου δουλειά να ανακοινώνω παίκτες. Οτιδήποτε γίνεται και αφορά κάποιον παίκτη θα το μαθαίνετε από το γραφείο τύπου.

Η προσπάθειά μας είναι να προλάβουμε να έχουμε έτοιμες κάποιες μεταγραφές ώσπου να πάμε στο Καρπενήσι. Δεν είναι πάντα έτοιμοι οι παίκτες, ώστε να πηγαίνουμε να τους πάρουμε. Πρέπει να βρούμε αυτόν που χρειαζόμαστε και να είναι στο κατάλληλο timing και να ταιριάξουν οι συγκυρίες. Το να πάρουμε κάποιον στην τύχη είναι εύκολο, αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Θέλουμε να βρούμε το καλύτερο. Ελπίζω να είμαστε τυχεροί να βρούμε περιπτώσεις παικτών που θέλουμε».

Δείτε το βίντεο

Όπως σημειώσαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ο Γιάννης Πετράκης θα έχει στο μικροσκόπιό του για μερικές μέρες τον 21χρονο Σέρβο δεξιό μπακ-χαφ Ντούσαν Στέβιτς της Radnicki Kragujevac και από εκεί και πέρα αναζητούνται δυνατές λύσεις για τη μεσοεπιθετική γραμμή. Στη φωτογραφία κάτω ο Στέβιτς δεξιά και ο Ντόλοβατς αριστερά.

dolovac-stevic