image description

Την απόφαση για την ίδρυση και ανέγερση ενός νέου σχολικού συγκροτήματος στον Κατσικά πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων το οποίο συνέχισε την διακοπείσα συνεδρίαση της Πέμπτης.

Την εισήγηση για την ανέγερση νέου σχολείου έκανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης μετά από απόφαση που έχει λάβει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αλλά και η Τοπική Κοινότητα.

Το σχολείο προβλέπεται να γίνει σε οικόπεδο του Κατσικά το οποίο είναι χαρακτηρισμένο για τέτοια χρήση.

Όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση το έργο θα υποβληθεί για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»  ενώ μπορεί να αναζητηθεί κι άλλο χρηματικό πρόγραμμα.

Το νέο σχολικό συγκρότημα θα στεγάσει Δημοτικό Σχολείο δυναμικότητας 320 μαθητών και νηπιαγωγείου δυναμικότητας 50 νηπίων.

Ίδρυση ενεργειακής κοινότητας

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εκτενή συζήτηση, αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση ενεργειακής κοινότητας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Στην εισήγηση του ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας ανέφερε ότι η ενεργειακή κοινότητα μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Δήμου ενώ παρουσίασε όλη την διαδικασία που προηγήθηκε ώστε να οριστικοποιηθεί το τελικό σχήμα.

Στην αρχική σύνθεση θα μετέχουν ο Δήμος Ιωαννιτών (με ποσοστό συμμετοχής στο συνεταιριστικό κεφάλαιο 40%), ο Δήμος Μετσόβου (με ποσοστό συμμετοχής στο συνεταιριστικό κεφάλαιο 40%), και φυσικό πρόσωπο που επιλέγει κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης ενδιαφέροντος, με πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα (με ποσοστό συμμετοχής στο συνεταιριστικό κεφάλαιο 20%).

Το αρχικό κεφάλαιο της υπό σύσταση ενεργειακής κοινότητας ανέρχεται στα 30.000 €, το οποίο αποτελείται από εκατό συνεταιριστικές μερίδες αξίας 300 € η κάθε μία.

Όπως τόνισε ο κ. Βλέτσας πρόκειται για ένα ασφαλές σχήμα ενώ πρόκειται για ένα δυναμικό σχήμα που στην πορεία μπορεί να αλλάξει και να τροποποιηθεί.

Στο επόμενο στάδιο θα εξειδικευτεί το πλάνο δράσης της Ενεργειακής Κοινότητας το οποίο θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.