Τον έντονο προβληματισμό για την αναστολή του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών εκφράζουν με δηλώσεις τους οι αθλήτριες της ομάδας μας Ντίνα Σαρηγιαννίδου και Αγγελική Βινσιλαίου, τονίζοντας πως η ομάδα είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται για τη συνέχιση του πρωταθλήματος.

Η αρχηγός της ομάδας του ΠΑΣ, Ντίνα Σαρηγιαννίδου, τονίζει τα δύο βασικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την αναστολή του πρωταθλήματος από την ΕΟΚ: “Όλοι αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας. Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Το γυναικείο μπάσκετ θεωρείται ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, αλλά μόνο στα χαρτιά. Με την διακοπή του πρωταθλήματος θα δημιουργηθούν 2 σημαντικά προβλήματα, του βιοπορισμού που το βιώσαμε στην προηγούμενη καραντίνα και δεύτερον η μεγάλη διακοπή εκτός προπονήσεων και αγώνων θα μας δημιουργήσει θέματα στην επάνοδο μας στα γήπεδα. Σαν ΠΑΣ Γιάννινα είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να κάνουμε τα test που χρειάζεται για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε”.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις της Αγγελικής Βιντσιλαίου, η οποία αναφέρει: “Η ενδεχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος σίγουρα είναι κάτι το οποίο θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και παράλληλα εκμηδενίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στον οποίο δυστυχώς η Α1 γυναικών ανήκει, αν κι μόνο ερασιτεχνικός δεν είναι, καθώς οι διοικήσεις και οι αθλήτριες λειτουργούν σε επαγγελματικά πλαίσιο. Είμαστε διατεθειμένες να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο 100% με στόχο την ομαλή διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος”.