Έχοντας αποσπάσει και οι δύο θετικό αποτέλεσμα το Σάββατο, ο ΠΑΣ Γιάννινα και η ΑΕΛ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στους «Ζωσιμάδες» σε ένα ακόμα παιχνίδι που προσφέρεται για πολύτιμους βαθμούς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα
Μετά τη νίκη στο Περιστέρι, ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει στην έδρα του, όπου αναζητά την πρώτη του νίκη. Δεν έχει κερδίσει τα δύο πρώτα, αλλά έχει παίξει ρόλο και η ισχύς των αντιπάλων. Ο ΠΑΣ έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό και έχασε από την ΑΕΚ.

Κέρδισε τα δύο από τα τρία τελευταία, και τα δύο εκτός έδρας.

Στην έδρα του δεν έχει κερδίσει τα δύο φετινά και συνολικά τα έξι τελευταία για τη Super League, επεκτείνοντας στην προηγούμενη θητεία του.

Έχει πετύχει οκτώ γκολ, τα επτά στο πρώτο ημίχρονο. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει πετύχει περισσότερα από τέσσερα στο πρώτο ημίχρονο.

Έχει δεχτεί επτά γκολ, ένα στο πρώτο ημίχρονο και έξι στο δεύτερο. Έχει προηγηθεί σε πέντε παιχνίδια του στο πρώτο ημίχρονο, ενώ δεν υπάρχει ομάδα που να έχει προηγηθεί σε περισσότερα από τρία.

Με τα…αποτελέσματα στο δεύτερο ημίχρονο, έχει χάσει επτά βαθμούς σε παιχνίδια που βρέθηκε να προηγείται. Δύο από τον Άρη, δύο από τον Ολυμπιακό και τρεις από το Βόλο. Μόνο ο ΟΦΗ έχει χάσει τόσους πολλούς.

Δεν σκόραρε μόνο με την ΑΕΚ, στο μοναδικό παιχνίδι που δέχτηκε πρώτος γκολ.

Η ΑΕΛ
Δεν έχει κάνει ακόμα νίκη στα πέντε παιχνίδια της σεζόν. Έχει δεχτεί γκολ και στα πέντε παιχνίδια της. Επεκτείνοντας στην περσινή σεζόν δεν έχει νίκη στα τελευταία εννέα παιχνίδια της στη Super League.

Πήρε ισοπαλία από το Βόλο, αφού κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά στο σκορ στη σεζόν. Ήταν τα πρώτα 32 λεπτά που προηγήθηκε από την αρχή του πρωταθλήματος.

Μάλιστα το γκολ του Πινακά στο Βόλο σταμάτησε ένα σερί εννέα αγώνων χωρίς γκολ εκτός έδρας, που είναι και αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της ΑΕΛ στην κατηγορία. Είχε να σκοράρει από τις 5 Ιανουαρίου, στην Ξάνθη τότε.

Από την τελευταία της νίκη εκτός έδρας πέρασε περισσότερο από ένας χρόνος! Στις 27 Οκτωβρίου 2019 είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Από τότε μετράει 14 παιχνίδια χωρίς νίκη, οκτώ ήττες και έξι ισοπαλίες.

Μεταξύ τους
Μόνο δύο από τα 28 μεταξύ τους παιχνίδια έχει κερδίσει ο φιλοξενούμενος. Το 1975 ο ΠΑΣ στη Λάρισα και το 1991 η ΑΕΛ στα Γιάννινα. Και στις δύο περιπτώσεις η γηπεδούχος που έχασε υποβιβάστηκε.

Ωστόσο έχουν αρκετές ισοπαλίες, σχεδόν το 40% των αγώνων τους. Μάλιστα ισόπαλα έληξαν τέσσερα από τα πέντε τελευταία μεταξύ τους για το πρωτάθλημα. Το ένα το κέρδισε η ΑΕΛ, το Νοέμβριο του 2018. Ο ΠΑΣ έχει να κερδίσει τέσσερα χρόνια, από τον Οκτώβρη του 2016, όταν επικρατούσε με 4-0.

Στο οκτώ παιχνίδια τους για τη Super League, όπου παίζουν μαζί από το 2009, ο ΠΑΣ έχει δύο νίκες, η ΑΕΛ μια, ενώ πέντε αγώνες ήταν ισόπαλοι.

Στα Γιάννενα τα δύο τελευταία παιχνίδια τελείωσαν 0-0, ενώ τα δύο προηγούμενα τα κέρδισε ο ΠΑΣ με 2-0 και 4-0. Η ΑΕΛ δεν έχει σκοράρει δηλαδή για το πρωτάθλημα της  Α’ Εθνικής/Super League στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της. Τα τελευταία της γκολ ήταν στη μοναδική της νίκη εκεί, το 3-0 το Μάιο του 1991 (25’ σουτ Ντα Σίλβα, 74’ σουτ Τσουκάλης, 83’ σουτ Πετκόφ).

Η ιστορία
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 8
Ισοπαλίες: 11
Νίκες ΑΕΛ: 9

Με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 7
Ισοπαλίες: 6
Νίκες ΑΕΛ: 1

Το τελευταίο παιχνίδι
16.03.2019: ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΛ 0-0
(Στο 74’ 2η κίτρινη Νούνιτς της ΑΕΛ)

Πηγή: superleague