image description

Το ποδόσφαιρο θέλει ικανότητα, τύχη και ακριβοδίκαιη διαιτησία. Ένας παράγοντας να μην πάει καλά, το αποτέλεσμα τίθεται εν αμφιβόλω, πόσο μάλλον αν το επηρεάσουν δύο εκ των τριών παραγόντων, όπως σήμερα στο «Ζωσιμάδες», όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0.

Ο ΠΑΣ δεν είχε σήμερα την τύχη με το μέρος του, αφού δοκάρια και Κνετ δεν του επέτρεψαν να πανηγυρίσει τους 3 βαθμούς και μαζί με αυτούς και η διαιτησία, αφού στο 74’ οι Ηπειρώτες διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε σε ανατροπή του Καρτάλη. Μάλιστα οι διαιτητές από το VAR δεν κάλεσε καν τον Ευαγγέλου να δει και να κάνει ανασκόπηση της φάσης.

Κατά τα λοιπά, λίγο πιο βελτιωμένη η εικόνα των παικτών του Αργύρη Γιαννίκη σήμερα σε σχέση με το ματς της Τετάρτης κόντρα στην ΑΕΛ, αλλά όχι πολύ κοντά σε ό,τι μας είχε συνηθίσει σε προηγούμενα παιχνίδια. Η ομάδα έδειξε να εγκλωβίζεται ως ένα σημείο στον αργό ρυθμό του Παναιτωλικού και την κλειστή του άμυνα και δυσκολεύτηκε να πιάσει μεγάλα διαστήματα υψηλής απόδοσης, παρ’ όλα αυτά οι κλασικές ευκαιρίες δημιουργήθηκαν τόσο στο α’ όσο και στο β’ ημίχρονο. Όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη, μ’ έναν παίκτη που θα είχε το εύκολο γκολ, ο ΠΑΣ θα έκανε σπουδαία πράγματα στο πρωτάθλημα. Και τελικά, όχι μόνο δεν έχει έναν τέτοιο παίκτη, αλλά ο Κρίζμαν παραμένει τραυματίας. Τουλάχιστον η ομάδα θα ανασυνταχθεί στη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες και αν όλα πάνε καλά Κρίζμαν και Κάστρο θα επανέλθουν.

Εκρηκτικό για τους «κυανόλευκους» ήταν σήμερα το διάστημα 14’ ως 38’, όπου χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες.

Ο Λέο στο 14’ από πλάγια θέση τετ-α-τετ είδε τον Κνετ να αποκρούει με τα πόδια και τον Σάλιακα να σουτάρει μονοκόματα, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Στο 20’ ο Παμλίδης με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 22’ ο Παντελάκης αστόχησε σε κεφαλιά εξ’ επαφής. Στο 25’ ο Λιάσος είχε καλό σουτ εκτός περιοχής που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 38’ ο Ελευθεριάδης είχε σουτ στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Ο Παναιτωλικός είχε δύο σουτ του Αριγίμπι στο 45’ και το 58’. Το πρώτο πέρασε άουτ και το δεύτερο εξουδετερώθηκε από τον Χουτεσιώτη.

Ο ΠΑΣ ανέβασε την απόδοσή του στο β’ ημίχρονο, κυρίως από το 65’ και μετά. Ο Λέο έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία πλασάροντας πάνω στον Κνετ στο 66’, ενώ στο 74’ έχουμε τη φάση με τους Παμλίδη και Καρτάλη να βρίσκονται στο έδαφος, μία φάση που δεν πήγε να εξετάσει ο διαιτητής Ευαγγέλου στο VAR για να διαπιστώσει τι ακριβώς έγινε.

Η πίεση του ΠΑΣ αυξανόταν και στο 76’ ο Ελευθεριάδης έκανε το γύρισμα στον Παμλίδη, που για χιλιοστά δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα σε κενή εστία και να τη στείλει με προβολή στα δίχτυα.

Στο 80΄ήταν σειρά του Κάργα για εξ’ επαφής κεφαλιά από φάουλ του Καρτάλη, αλλά 1 μέτρο από το τέρμα σημάδεψε πάνω από την εστία!

Και στο 85’ ο ΠΑΣ έχει δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά του Παντελάκη. Η μπάλα βρήκε την εσωτερική πλευρά του δοκαριού και στη συνέχεια ο Βάντερσον την απομάκρυνε.

Δυστυχώς σ’ ένα σημαντικό ματς για τη εξέλιξη του πρωταθλήματος ο ΠΑΣ άφησε 2 βαθμούς και ακόμα χειρότερα, τους άφησε εντός έδρας μ’ έναν πολύ μέτριο και ακίνδυνο Παναιτωλικό.

Τις επόμενες μέρες το πρωτάθλημα διακόπτεται για τις Εθνικές ομάδες και όταν επαναρχίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα δίνει δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, ενώ εντός έδρας θα αγωνιστεί ξανά μετά από 1 μήνα, στις 6 Δεκεμβρίου, όπου θα υποδεχτεί τη Λαμία.