image description

Τις συζητήσεις, έστω και άτυπα, έχουν ξεκινήσει οι υπεύθυνοι της Σούπερ Λίγκας με εκπροσώπους των ομάδων για να υπάρξουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο ισχύει από το καλοκαίρι για την διεξαγωγή των αγώνων της κατηγορίας.

Αυτό μετέδωσε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Η αντεπίθεση» του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Βέργης μεταφέροντας, μάλιστα, και κάποιες από τις πρώτες προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι και συζητούνται.

Η πρόθεση των υπευθύνων είναι να προσαρμοστεί περισσότερο στο υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο έχει συντάξει η UEFA και εφαρμόζεται για τη διεξαγωγή των αγώνων. Η πρόθεση των υπευθύνων είναι η διεξαγωγή της κάθε αναμέτρησης να κλειδώνει περίπου 30 ώρες πριν τη σέντρα όταν και γίνονται γνωστά τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί τα μέλη των δύο ομάδων.

Εξίσου σημαντική αλλαγή, όπως μετέδωσε στον ΣΠΟΡ FM ο Βασίλης Βέργης είναι η αύξηση των κρουσμάτων που θεωρείται ως όριο για τη διεξαγωγή ενός μας. Αυτό που ισχύει μέχρι τώρα, είναι μια αναμέτρηση να οδηγείται σε αναβολή εάν υπάρχουν τρία κρούσματα κορωνοϊού σε μια από τις δύο ομάδες.

Πλέον, σκέψεις που κάνουν οι υπεύθυνοι είναι να διπλασιαστεί, περίπου, με το όριο να κυμαίνεται ανάμεσα στα 6 με 7 κρούσματα.

Φυσικά και η διαφοροποίηση αυτή θα μειώσει τις πιθανότητες για την αναβολή ενός αγώνα, κάτι που συμβαίνει πιο εύκολα αυτή την στιγμή. Σε αυτό έχει παίξει μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι οι ημερομηνίες που υπάρχουν κενές για τη διεξαγωγή των αγώνων είναι περιορισμένες ήδη.