Η κατάσταση στο χόρτο των «Ζωσιμάδων» έχει αποσπάσει ήδη αρκετά κολακευτικά σχόλια ανά την Ελλάδα, καθώς οι εργασίες που έγιναν από το καλοκαίρι και μετά, είχαν ως αποτέλεσμα το γήπεδο να είναι σε άψογη κατάσταση για τη διεξαγωγή των αγώνων της Super League. Η διοίκηση του κ. Κολόκα σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και τον γεωπόνο που έχει αναλάβει τη συντήρηση εργάζονται συστηματικά ώστε η «βιτρίνα» των αθλητικών εγκαταστάσεων να παραμένει ελκυστική και όχι αντικείμενο χλευασμού.

Εν όψει της έλευσης του χειμώνα ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες που θα διατηρήσουν τον αγωνιστικό χώρο σε καλή κατάσταση. Έτσι, λοιπόν, αποφασίστηκε ως πρώτη κίνηση να μπει ένα ειδικό πανί που θα κρατάει πιο ζεστή την πλευρά που μένει σκιερή και κάποια σημεία του γηπέδου που χρήζουν «ενδυνάμωσης». Το ειδικό αυτό πανί επιτρέπει στο χόρτο να «αναπνέει», αλλά και να διατηρείται σε πιο ζεστή θερμοκρασία απ’ ό,τι θα επέτρεπε η σκιά.

Όπως είπε, πάντως, στο super-fm.gr ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, αυτή είναι απλά μια προεργασία για τον χειμώνα, αφού παραμένει στις προθέσεις της διοίκησης των Σταδίων να αποκτηθεί ειδική κατασκευή που τις ημέρες της παγωνιάς θα θερμαίνει το γήπεδο είτε με ειδικές λάμπες είτε με υγραέριο και μελετώνται λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις καιρικές συνθήκες της πόλης.

Οι φωτογραφίες είναι από τον κ. Κολόκα