Στις καθυστερήσεις που υπάρχουν στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητώντας από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να προχωρήσει άμεσα σε επιτάξεις των απαιτούμενων εκτάσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει η Περιφέρεια για την κατασκευή οδικών αξόνων σε περιοχές της Ηπείρου.

“Πρόκειται για ένα μεγάλο και σοβαρό θέμα το οποίο δυστυχώς το Υπουργείο Υποδομών δεν το βλέπει. Οι απαλλοτριώσεις έχουν μείνει στο σημείο που ήταν επί υπουργίας Μ. Χρυσοχοϊδη. Βλέπω ότι η εταιρία προσπαθεί να βρει κάποιες λύσεις , σε 3-4 περιπτώσεις τα βρήκε με τους ιδιοκτήτες και έτσι θα κατασκευαστεί ο κόμβος με την Εγνατία Οδό. Στο τμήμα από το Αβγό μέχρι το Επισκοπικό, μήκους περίπου 3χλμ, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. Επίσης στην περιοχή Μακρυνόρους της Αιτωλοακαρνανίας σε ένα τμήμα 4χλμ. δεν έχουν γίνει απαλλοτριώσεις. Είναι ντροπή, να μην βλέπουν ότι τα δύο θέματα μπορεί να αφήσουν ανοικτά τμήματα της Ιόνιας Οδού. Επιτέλους ας σοβαρευτεί η Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών”.

Πάντως το έργο εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς σε άλλα τμήματα και έχει φτάσει στο 80% η πρόοδος των έργων. Δείτε κι ένα σχετικό βίντεο.