«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ένας από τους θρυλικούς προπονητές του «Άγιαξ της Ηπείρου» και ρέκορντμαν παρουσιών σε ελληνικούς πάγκους (586), ο Αντώνης Γεωργιάδης, που ταλαιπωρούταν από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο εκλιπών έγραψε σπουδαία ιστορία στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς κάθισε στον πάγκο του δύο διετίες 1974-1976 και 1977-1979. Την πρώτη φορά τον έφερε στον ΠΑΣ ο Λευτέρης Καλογιάννης, τότε πρόεδρος και μετέπειτα και βουλευτής στον Νομό Ιωαννίνων.

Τη σεζόν 1975-1976 ο ΠΑΣ τερμάτισε για πρώτη φορά στην υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της Α’ Εθνικής που ήταν η 5η. Το καλοκαίρι του 1977 επέστρεψε οδηγώντας και πάλι τον ΠΑΣ στην 5η θέση της βαθμολογίας, με την ομάδα να κερδίζει την έξοδό της στην Ευρώπη και το βαλκανικό κύπελλο.

Κάθισε στον πάγκο του ΠΑΣ σε 132 αγώνες, ρεκόρ που κατάφερε και έσπασε τον Απρίλιο του 2018 ο Γιάννης Πετράκης. Διατηρεί, όμως, τον τίτλο του πολυνίκη προπονητή στην ιστορία του ΠΑΣ, καθώς έχει πανηγυρίσει 51 νίκες, έναντι των 50 του Γιάννη Πετράκη.

Ο Αντώνης Γεωργιάδης υπήρξε ποδοσφαιριστής της μεγάλης Δόξας Δράμας τη δεκαετία του ’50 και ξεκίνησε από τα 31 τη μεγάλη καριέρα προπονητή. Πλην του ΠΑΣ Γιάννινα κάθισε και στον πάγκο Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Άρη και επίσης βρέθηκε στο τιμόνι της Εθνικής την τριετία 1989-1992.

 

Συλλυπητήρια από τη Super League

Η Super League εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του προπονητή Αντώνη Γεωργιάδη, ο οποίος σήμερα έφυγε από τη ζωή.

Ο Αντώνης Γεωργιάδης έγραψε τη δική του ιστορία στις σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, με 586 παρουσίες στους πάγκους.