Την επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας ζητούν μέσω επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, Super League 2 και Football League.

Για το θέμα έχουν πάρει θέση οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι δεν «ανάβουν» το «πράσινο φως», ωστόσο οι άνθρωποι του συνεταιρισμού πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυσνη εφόσον ισχύσουν τα μέτρα που τηρούνται και στην κορυφαία κατηγορία.

«Λαμβανομένης υπόψη της λειτουργίας όλων των πρωταθλημάτων της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, η άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων της SL2 και της Football League, τηρουμένων όλων των ανωτέρω αλλά και των υπαρχόντων συγκριτικών δεδομένων εξάπλωσης του ιού στο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, έχουμε την κατά το δυνατό ασφαλή άποψη ότι, όπως ήδη συμβαίνει με το πρωτάθλημα της SL, δεν θα αποτελέσει πρόσθετη επιβαρυντική περίσταση… Θεωρούμε αναγκαία την επανέναρξη των πρωταθλημάτων της SL2 και της FL, και παρακαλούμε να κατανοήσετε την ανωτέρω αναγκαιότητα και, δια των αρμοδίων οργάνων σας χορηγήσετε άμεσα τη σχετική έγκριση» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Ανακοίνωση ΠΣΑΠ

Τη ζωτική σημασία που έχει για τα μέλη του να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα των χαμηλότερων κατηγοριών εξέφρασε στον υφυπουργό Αθλητισμού ο ΠΣΑΠ.

Η σχετική ενημέρωση του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών αναφέρει:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη μεταξύ εκπροσώπων του Δ.Σ. του ΠΣΑΠ και του κύριου Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Μπαντής ανέλυσε διεξοδικά στον Υφυπουργό Αθλητισμού τα προβλήματα που ταλανίζουν εκατοντάδες συναδέλφους μας της Super League 2 και της Football League, λόγω της μη έναρξης των δύο επαγγελματικών κατηγοριών και του μετέφερε την αγωνία τους για το μέλλον.

Ο Σύνδεσμος κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης των δύο πρωταθλημάτων, πάντα με την προϋπόθεση τήρησης του αντίστοιχου υγειονομικού πρωτοκόλλου της Super League 1 και τονίστηκε η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος του ποδοσφαιριστή.

Κάθε μέρα που περνά θέτει σε κίνδυνο και τη μελλοντική καριέρα των συναδέλφων μας, αφού λειτουργεί ανασταλτικά η παρατεταμένη απουσία τους από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και τα δύο πρωταθλήματα παραμένουν ανενεργά για 8 και πλέον μήνες.

Ο ΠΣΑΠ μετέφερε στον κύριο Αυγενάκη και την πάγια θέση του πως επειδή πρόκειται για επαγγελματικές κατηγορίες δεν μπορεί να υπάρχει μεταξύ τους διαχωρισμός, κάτι που επί του παρόντος ισχύει αφού η Super League 1 έχει λάβει άδεια να συνεχίσει τις υποχρεώσεις της, σε αντίθεση με τη Super League 2 και τη Football League που βρίσκονται εν αναμονή της σχετικής απόφασης του ΕΟΔΥ».