Οι δυο τους έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και στον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού συνυπήρξαν στη γραμμή κρούσης της «κυανόλευκης» ομάδας. Ειδικά τη χρονιά με προπονητή Όγιος και τον ΠΑΣ στη Β’ Εθνική «οργίασαν» οι δυο τους, με τον Σολάκη να πετυχαίνει 17 γκολ στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο και τον Σαϊτιώτη 20 στο πρωτάθλημα!

Οποιαδήποτε ποδοσφαιροκουβέντα μαζί τους, ασφαλώς και έχει ξεχωριστή σημασία και με αφορμή την έλλειψη του λεγόμενου «εύκολου γκολ» από την Εθνική, ο Ηλίας Σολάκης έγραψε στη σελίδα του στο fb και συμβούλευσε τα νέα παιδιά, ότι το γκολ είναι θέμα αυτοπεποίθησης πάνω απ’ όλα. «Ακούω και διαβάζω ότι δεν έχουμε το εύκολο γκολ στην Εθνική και ότι χάνουμε πολλές ευκαιρίες.. Μια συμβουλή να δώσω στα νέα παιδιά.Το γκολ εκτός από όλα τα αλλά που πρέπει να κάνεις,(τρέξιμο, προσπάθεια, κίνηση κλπ) θέλει να το πιστεύεις ότι θα το βάλεις την στιγμή που έρχεσαι στην ευκαιρία και φυσικά να έχεις αυτοπεποίθηση..Εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Μετά όλα θα είναι πιο εύκολα..Με πολύ σεβασμό απέναντι σε όλους».

Μάλιστα πρόσθεσε και το παράδειγμα του Χάλαντ της Μπορούσια: «Όσον αφορά τα μικρά παιδιά πρέπει από ‘κει να ξεκινήσουμε και να χτίσουμε για το μέλλον. Όσον αφορά τα τεχνικά, τακτικά και γενικά θέματα αγωνιστικά. Αλλά το γκολ έχει αυτό το κάτι που σίγουρα θέλει να δουλέψεις «άλλου»… Και αυτό το «αλλού» είναι μέσα σου κυρίως… Και ένα παράδειγμα είναι ο Χάλαντ της Μπορούσια, βλέπεις με πόση αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό του έχει όταν πάει για γκολ. Και είναι μόνο 20».

Ο Γιώργος Σαϊτιώτης σχολιάζοντας τα παραπάνω κατέθεσε τη δική του άποψη, λέγοντας ότι το γκολ πρέπει και να το έχεις έμφυτο και μάλιστα επιχειρηματολόγησε και με κάτι που του είχε πει ένας άλλος ποδοσφαιράνθρωπος που έγραψε ιστορία ως προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Νίκος Αναστόπουλος: Έγραψε, λοιπόν, ο «Σαΐτας»: «Παίδες εγώ έχω διαφορετική σκέψη και άποψη. Ο ποδοσφαιριστής γεννιέται δεν γίνεται. Το Γκολ το έχεις, δεν το μαθαίνεις. Όλα αυτά με τις ακαδημίες μόνο βελτίωση αποκτάς και ο κάθε προπονητής προσπαθεί να σε βελτίωσει σε κάποιες μικρές ατέλειες. Κάποτε ο τρελός Αναστόπουλος μου είπε, στην άμυνα θα σας δείξω τακτική, στο κέντρο θα σας δείξω το σύστημα, το σέντερ φορ δε μπορώ να το μάθω μέσα στην περιοχή πως να αντιδράσει και πως να τελειώσει μια φάση. Σε βγαίνει αυθόρμητα».

Αν μη τι άλλο από τις χρήσιμες ποδοσφαιροκουβέντες, που αξίζει κάποιος να τις αναφέρει, αλλά και να τις κρατάει στο μυαλό του, με όποια άποψη από τις δύο κι αν συντάσσεται, αφού προέρχεται από ανθρώπους που η καριέρα τους απέδειξε ότι η σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα ήταν πάντα ερωτική!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ