Πλήρη και ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος διαπίστωσε ο Κλάτενμπεργκ στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα στην τελευταία φάση. Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ στην καθιερωμένη κριτική των φάσεων ανέφερε ότι υπάρχει φάουλ στον Πίρσμαν το οποίο κακώς είπε το VAR στον Σιδηρόπουλο ότι έγινε πριν παιχτεί η μπάλα στο φάουλ που εκτέλεσε ο Σβαμπ.

Για τον ΠΑΣ είναι μία ηθική ικανοποίηση και πλέον η φάση αυτή αναμένεται να σηκώσει αρκετή σκόνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Όπως ακούγεται στους διαλόγους, ο Σιδηρόπουλος εκφράζει υποψία για φάουλ, αλλά το VAR του λέει ότι έγινε πριν παιχτεί η μπάλα και στη συνέχεια του λένε ότι είναι ανεπαίσθητο (προφανώς είχαν δυναμόμετρο…).

Όσο για το offside, δεν υπάρχει, αφού οι δύο παίκτες είναι στην ίδια ευθεία.

Ο Κλάτενμπεργκ απέφυγε να σχολιάσει την πρώτη κίτρινη στον Εραμούσπε, γιατί τα πράγματα θα γίνονταν ακόμα χειρότερα για τον ΠΑΟΚ…

Στο σχόλιό του ο Κλάτενμπεργκ αναφέρει τα εξής: “Ο διαιτητής κατακυρώνει γκολ την ώρα που ο VAR ελέγχει αν στην ανάπτυξη της επίθεσης υπήρξε οφσάιντ καθώς και πιθανό επιθετικό φάουλ στη φάση της επιθετικής κατοχής. Ο VAR ελέγχει το πιθανό κράτημα από τον επιτιθέμενο το οποίο ανέκοψε την ικανότητα του αμυνόμενου να παίξει την μπάλα και αποφάσισε ότι αυτή η επαφή δεν ήταν αρκετή για να δοθεί παράβαση. Το οφσάιντ στη συνέχεια ελέγχεται με την τρισδιάστατη τεχνολογία, αφού ο AVARB σημειώνει τα σημεία (το τελευταίο μέρος του σώματος με το οποίο μπορεί να σημειωθεί τέρμα) του αμυνόμενου με τη μπλε γραμμή και του επιτιθέμενου με την κόκκινη γραμμή, με την απόφαση να είναι ότι το σώμα του αμυνόμενου κάλυπτε αυτό του επιτιθέμενου.

Η ΚΕΔ συμφωνεί με τη διαδικασία του οφσάιντ και την απόφαση ότι ο αμυνόμενος κάλυπτε τον επιτιθέμενο. Κατανοώντας την τεχνολογία, μπορούμε να δούμε ότι η γραμμή που απεικονίζει τη θέση του επιτιθέμενου είναι ελάχιστα στα αριστερά της θέσης που απεικονίζει τη θέση του αμυνόμενου. Ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις ενα και οι δύο παίκτες είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο θα εμφανίζεται μόνο μία γραμμή, η οποία θα είναι πάντα η γραμμή του αμυνόμενου καθώς στους κανόνες του παιχνιδιού όταν τα σώματα είναι στην ίδια ακριβώς ευθεία δεν υπάρχει οφσάιντ.

Η ΚΕΔ ωστόσο δεν δέχεται την απόφαση του VAR αότι δεν υπάρχει φάουλ καθώς ξεκάθαρα βλέπει ότι η μπάλα ήταν εντός παιχνιδιού όταν ο επιτιθέμενος τράβηξε από το χέρι τον αμυνόμενο για να κερδίσει έδαφος ώστε να μπορέσει να εκδηλώσει την επιθετική του κίνηση και η ομάδα του να σημειώσει γκολ. Η παράβαση θα έπρεπε να τιμωρηθεί με φάουλ υπέρ του αμυνόμενου”.

Το σχόλιο Κλάτενμπεργκ από το 16:36