Τον πήχη ψηλά βάζει η ομάδα μπάσκετ γυναικών του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και παρά το γεγονός ότι η πανδημία έχει σαρώσει και τον αθλητισμό, ο σύλλογος ήδη καταστρώνει τα σχέδιά του για να αναδειχθεί ως μια από τις πρωταγωνίστριες δυνάμεις του αθλήματος στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC κ. Γιώργος Μάστακας  μίλησε στη Ζωή Καλύβα στην εκπομπή Girls Power στον Δωδώνη Super Fm 104,3  και αναφέρθηκε και στις τελευταίες ανακοινώσεις που έβγαλε η ομάδα σχετικά με την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «δεν είμαστε κατά της διακοπής αλλά είναι ξεκάθαρο αυτό που λέμε και δεν βλέπουμε φαντάσματα. Δεν λέμε να ανοίξουνε τα πρωταθλήματα γενικά. Εμείς λέμε πως γίνεται να παίζει η Α1 του αντρικού μπάσκετ και να μην παίζουμε εμείς.».

Ορισμένα από τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Μάστακα

-Αν έγινε κάποια συντονισμένη κίνηση με τις άλλες ομάδες, πάνω στο θέμα αυτό:

«Εμείς προσπαθήσαμε πολύ αλλά δεν μπορούμε να απευθυνθούμε σε κάποιον άλλο, πέρα από την αρμόδια αρχή μας (ΕΟΚ). Δεν μπορούμε να απευθυνθούμε στον Πρωθυπουργό. Ο αθλητισμός, έχει κάτι οξύμωρο. Είναι ένας θεσμός όπως είναι τα πανεπιστήμια, όπως είναι η εκκλησία. Υπάρχει αυτοδιοίκητο,  όπου δεν μπορεί να παρέμβει ούτε ο Πρωθυπουργός. Δεν μπορεί να αποφασίσει κανένας και για τίποτα, αν δεν αποφασίσει η ίδια η ομοσπονδία. Αυτή θα πρέπει να απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο, να δώσει το ΟΚ και να ξεκινήσει το γυναικείο πρωτάθλημα. Κανένα άλλο».

-Αν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι ομάδες της Α1 τα υγειονομικά πρωτόκολλα:

«Βέβαια μπορούμε. Μπορεί ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και δεν μπορούν οι υπόλοιπες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός. Στο αντρικό μπάσκετ, γιατί μπορούν; Δεν μπορούμε να λέμε ότι στο γυναικείο δεν μπορούμε, ενώ στο αντρικό μπορούμε. Ποια η διαφορά; Αν η ομοσπονδία μας απευθυνθεί στο υπουργείο με τις σωστές ερμηνείες και δεδομένα, θα υπάρχουν δύο τινά ή θα διακοπεί το αντρικό μπάσκετ ή θα ξεκινήσει το γυναικείο. Όπως δεν παίζει το αντρικό βόλεϊ, δεν παίζει το γυναικείο. Δεν παίζει το αντρικό χάντμπολ, δεν παίζει το γυναικείο. Δεν γίνεται να κολλάει ο κορωνοιός στο γυναικείο και όχι στο αντρικό μπάσκετ».

-Τι ζημία θα υπάρξει στην ομάδα αν διακοπεί το πρωτάθλημα οριστικά.

«Η ομάδα θα σταματήσει να υπάρχει. Θα κάνει διακοπή συμβολαίων. Θα πληρώνει συμβόλαια χωρίς λόγο;».

-Ποια είναι η ψυχολογία της ομάδος και όλου του team

“Τα κορίτσια είναι μια χαρά. Εμείς σαν ομάδα είμαστε πάρα πολύ καλά οργανωμένοι. Στηρίζουμε όλα μας τα κορίτσια. Και θα πληρωθούν όλους τους μισθούς κανονικά. Σε αντίθεση με την άποψη ότι τα κορίτσια στην Α1 γυναικών είναι ερασιτέχνες και δεν πληρώνονται, εμείς πληρώνουμε κανονικά. Προσπαθούμε να τηρήσουμε την ψυχολογία τους ανεβασμένη, με κάποιες ατομικές προπονήσεις, καθημερινές, μέσω skype και zoom, με τον γυμναστή κ. Καραμπίνη. Έχουμε ψυχολόγο “stand by” για οτιδήποτε χρειαστεί και ειδικότερα για τα κορίτσια που είναι από το εξωτερικό. Είμαστε δίπλα στα κορίτσια μας, τα θεωρούμε οικογένειά μας και προσπαθούμε να περάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, αυτή την δύσκολη περίοδο».

-Για την αποχώρηση της Ισπανίδας Άντζελα Βέντρελ:

«Είχε συμβόλαιο με εμάς μέχρι τις 31/12 και όχι ετήσιο. Θέλει από τον Ιανουάριο, να συνεχίσει το Master της στην Αμερική. Και λόγω της παύσης του πρωταθλήματος ζήτησε να αναχωρήσει από τώρα».

-Πως κινήθηκε η διάθεση των καρτών

Η ανταπόκριση δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Έχουμε ξεκινήσει και ένα τμήμα μάρκετινγκ, αλλά δεν υπάρχει μαζικότητα στις πωλήσεις, ότι κάνει ο καθένας μας προσωπικά. Κάτι λάθος κάνουμε και εμείς βέβαια. Δεν μπορούμε να εξωτερικεύσουμε την πηγή και να νιώσει ο κόσμος ότι είναι ομάδα της πόλης και ως ομάδας της πόλης να στηριχθεί».

-Τι βλέψεις έχει η ομάδα και πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει

«Ο στόχος στο μπάσκετ είναι το πρωτάθλημα, καθαρά και ξάστερα! Αλλά στην διετία και αν όχι το πρωτάθλημα, μια συμμετοχή σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Σκεφτόμαστε την Ευρώπη με τις κατάλληλες προδιαγραφές. Είναι επιπλέον έξοδα 50.000 ευρώ και πρέπει κάπου να βρεθούν. Αν δεν βρεθούν, πως θα πας στην Ευρώπη. Το μπάσκετ δεν έχει έσοδα. Δεν υπάρχει τηλεόραση, δεν υπάρχει τίποτα».

Ακούστε τη συνέντευξη από το 03′:58′