image description

Σε εξέλιξη βρίσκεται μία ολοκληρωμένη παρέμβαση καθαρισμού και ευπρεπισμού του Πάρκου Πυρσινέλλα. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι το πάρκο να αποτελέσει έναν πνεύμονα για την περιοχή και να είναι ασφαλές και επισκέψιμο μέχρι τη δρομολόγηση και την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου ανάπλασης.

Τις μέρες αυτές συνεργεία του Δήμου αλλά και ιδιώτης έχουν προχωρήσει σε σειρά εργασιών σε όλη την έκταση του πάρκου και η εικόνα του έχει αλλάξει ριζικά.

«Υλοποιούμε μία σειρά παρεμβάσεων καθαρισμού και αποκατάστασης των διαδρομών ώστε ο χώρος να είναι ασφαλής για τους πολίτες. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχίζεται σε καθημερινή βάση ώστε να διατηρηθεί καθαρός. Οι πολίτες που επισκέπτονται τον χώρο μπορούν να μας επισημαίνουν τα προβλήματα ώστε να παρεμβαίνουμε άμεσα και αποτελεσματικά» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο μαζί με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

Η παρουσία συνεργείων του Δήμου θα είναι μόνιμη ωσότου ξεκινήσει η συνολική παρέμβαση για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα.

Η Δημοτική Αρχή, πιστή στις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες της, πριν λίγους μήνες είχε θέσει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο ανάπλασης του χώρου.

Στο πλαίσιο αυτής είχαν κατατεθεί προτάσεις από τις δημοτικές παρατάξεις, από φορείς αλλά και πολίτες.

Όλες αξιολογήθηκαν με πολύ μεγάλη προσοχή και ορισμένες έχουν ενταχθεί στην τελική πρόταση. Μετά από μεγάλη προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου ολοκληρώνεται η διαχειριστική μελέτη η οποία θα παρουσιαστεί εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου.

«Πρόκειται για μία πρόταση που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τον χώρο. Περιλαμβάνει ένα δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές, αξιοποίηση της λίμνης, δημιουργία χώρου για πολιτιστικές δράσεις καθώς και την αξιοποίηση του οικήματος ως χώρου καφενείου- εστιατορίου. Όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Η διαχειριστική μελέτη θα υποβληθεί για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στη συνέχεια θα αναζητηθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για την αποκατάσταση του χώρου.

Με δεδομένο ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία πρόθεση παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου η διαχειριστική μελέτη θα περιλαμβάνει τις δυνατότητες μιας μελλοντικής διασύνδεσης των δύο χώρων.

«Στη μελέτη υπάρχουν οι δυνατότητες σύνδεσης του Πάρκου με το στρατόπεδο Βελισσαρίου όπως και με το τμήμα που βρίσκεται στην άλλη πλευρά της Εθνικής Οδού. Δυστυχώς, έχουμε την οριστική απάντηση της κυβέρνησης ότι το στρατόπεδο, ως ένα από τα ενεργά στρατόπεδα της χώρας δεν μπορεί να παραχωρηθεί. Ήταν από τα πρώτα αιτήματα που είχα θέσει στον πρωθυπουργό, ακολούθησαν συζητήσεις με το Υπουργείο Άμυνας και η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί να παραχωρηθεί. Έτσι η μελέτη έχει την δυνατότητα σύνδεσης αλλά είναι κάτι που παραπέμπεται στο μέλλον», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.