image description

Συγκάτοικοι στην όγδοη θέση, ο ΟΦΗ και ο car.gr ΠΑΣ Γιάννινα ψάχνουν βαθμούς που θα τους ανεβάσουν ψηλότερα. Οι γηπεδούχοι ακόμα δεν έχουν εκμεταλλευθεί την έδρα, που τόσο τους βοήθησε πέρσι, ενώ ο ΠΑΣ είναι πολύ καλύτερος εκτός έδρας.

Ο ΟΦΗ
Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες και έξι παιχνίδια χωρίς νίκη, ο ΟΦΗ εκμεταλλεύθηκε και την αριθμητική του υπεροχή και πέτυχε ευρεία νίκη 4-1 μέσα στο Βόλο. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Super League, που βάζει τέσσερα γκολ εκτός έδρας και η πρώτη φορά στην ιστορία της κατηγορίας από το 2003!

Αυτή είναι η δεύτερη λοιπόν νίκη στη σεζόν – η πρώτη στη Λαμία-, αλλά και μόλις η δεύτερη στα τελευταία 19 πρωταθλήματος, καθώς δεν κέρδισε παιχνίδι στα πλέι οφ πέρσι. Η αμέσως προηγούμενη νίκη του ήταν την 1η Μαρτίου, όταν νίκησε 3-0 τη Λαμία και εξασφάλισε την παρουσία στα πλέι οφ.

Έχει δεχτεί γκολ και στα 15 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, μετά το 0-0 στην έδρα του με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ.

Έχει τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 15 γκολ παθητικό, αλλά μόνο τρεις ομάδες έχουν καλύτερη επίθεση από τον ΟΦΗ, που έχει βάλει και 12. Με αυτά τα 27 γκολ στα παιχνίδια του ο ΟΦΗ είναι η πλέον θεαματική ομάδα, με κριτήριο τον αριθμό των γκολ.

Εκείνη η νίκη με τη Λαμία το Μάρτιο, είναι και η τελευταία εντός έδρας. Σε εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Φέτος ξεκίνησε με τρεις ισοπαλίες, ενώ έχασε το τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ο car.gr ΠΑΣ Γιάννινα
Για έβδομη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο car.gr ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε σε παιχνίδι του, αλλά για τρίτη φορά έχασε με ανατροπή και για πέμπτη δεν νίκησε. Έχει χάσει 13 βαθμούς σε αγώνες που έχει προηγηθεί.

Έχει μια ισοπαλία στα επτά τελευταία παιχνίδια του, εντός με τον Παναιτωλικό.

Έχει πετύχει οκτώ γκολ στο πρώτο ημίχρονο και μόλις δύο στο δεύτερο. Έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δέκα στο δεύτερο.

Έχει παίξει πέντε αγώνες εκτός έδρας και έχει προηγηθεί και στους πέντε. Νίκησε Απόλλωνα και Ατρόμητο, έχασε από Βόλο και ΠΑΟΚ, ενώ ισοφαρίστηκε από τον Άρη. Έχει μαζέψει επτά βαθμούς εκτός έδρας και μόλις δύο εντός.

Μεταξύ τους
Στην ιστορία έχουν μείνει τα μπαράζ παραμονής του 2001, όταν ο ΟΦΗ νίκησε δύο φορές τυπικά γηπεδούχος στη Ρόδο, ενώ είχε χάσει στα Γιάννενα ενδιάμεσα.

Ωστόσο οι δύο από τις πιο πετυχημένες και ιστορικές ομάδες της περιφέρειας έχουν δώσει συναρπαστικά παιχνίδια στο παρελθόν. Το τελευταίο τους παιχνίδι στο Ηράκλειο ήταν καθοριστικό. Στις 6 Απριλίου 2019 οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ο ΟΦΗ ήταν τέσσερις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΣ και κατάφερε να επικρατήσει με 1-0. Έτσι πλησίασε στο βαθμό και στη συνέχεια τον ξεπέρασε, με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να υποβιβαστεί και ο ΟΦΗ να κρατηθεί στην κατηγορία στα πλέι άουτ με τον Πλατανιά.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ΟΦΗ στα έξι τελευταία μεταξύ τους και η δεύτερη στα δέκα τελευταία.

Ο ΠΑΣ έχει νικήσει το 2012 και το 1977 μέσα στο Ηράκλειο και το 2015 χωρίς αγώνα.

Μάλιστα στις 16 Ιανουαρίου 1977 ήταν η πρώτη τους συνάντηση στη μεγάλη κατηγορία. Ο ΟΦΗ του Νίκου Αλέφαντου είχε προηγηθεί στο 19′ με σουτ του Δημήτρη Παπαδόπουλου, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Σέρχιο Εσπινόζα πέτυχε δύο γκολ, με κεφαλιά στο 51′ και σουτ στο 84′ για να νικήσει με 2-1 ο ΠΑΣ.

Η ιστορία
Νίκες ΟΦΗ: 15
Ισοπαλίες: 12
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 12

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ
Νίκες ΟΦΗ: 13
Ισοπαλίες: 4
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 3

Το τελευταίο παιχνίδι
06.04.2019: ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
(20’ σουτ Ρικάρντο Βαζ)