image description

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με το “έξυπνο σύστημα” ελέγχου των εισερχομένων από την Αλβανία στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, η Περιφέρεια Ηπείρου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Περιφέρεια Ηπείρου  στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την προστασία των εργαζομένων από τη διασπορά του κορωνοϊού, προέβη στις αρχές του καλοκαιριού στην προμήθεια έξυπνων συστημάτων ελέγχου των εισερχομένων πολιτών στη χώρα, αλλά και σε υπηρεσίες. Ένα από τα συστήματα αυτά, αξίας 8.860 ευρώ τοποθετήθηκε στον Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς, προκειμένου να ελέγχονται οι προερχόμενοι από την Αλβανία πολίτες και να προστατεύονται οι υπηρετούντες στο εκεί Αστυνομικό Τμήμα και Τελωνείο.

Η επίβλεψη της λειτουργίας του είχε συμφωνηθεί να γίνεται από το υπηρετούν εκεί προσωπικό. Το σύστημα λειτούργησε κατά τους θερινούς μήνες, ωστόσο το τελευταίο διάστημα με την πτώση της θερμοκρασίας, προέκυψε τεχνικό ζήτημα που απαιτούσε ρύθμιση του θαλάμου ώστε να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία εντός αυτού.

Για τη δυσλειτουργία του συστήματος, μετά την ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης, ειδοποιήθηκε ο ανάδοχος ο οποίος προέβη σήμερα στις αναγκαίες ρυθμίσεις.

Παράλληλα η Περιφέρεια έχει μεριμνήσει και από το καλοκαίρι έχει προμηθευτεί τα υλικά που απαιτούνται για τον έλεγχο και απολύμανση όσων διέρχονται από τη συνοριακή διάβαση.

Η υπευθυνότητα με την οποία χειρίζεται όλο αυτό το διάστημα η Περιφέρεια τα ζητήματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού επιβεβαιώνεται καθημερινά στην πράξη και δεν απαιτεί «εξ αποστάσεως πιστοποίηση».