image description

Καλός στην αρχή και στο τέλος ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά αποτελεσματικός στο ενδιάμεσο διάστημα ο Παναθηναϊκός και ήττα με 2-0 για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη στην επιστροφή του «τριφυλλιού» στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μετά από 2,5 χρόνια. Όπως τόνισε και ο κόουτς των Ηπειρωτών στις δηλώσεις του, σε αυτό το επίπεδο μετράνε πολύ οι λεπτομέρειες και σ’ αυτές οι «πράσινοι» έδειξαν την εμπειρία τους, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ Γιάννινα που έχασε κλασικές ευκαιρίες με Κάργα, Πίρσμαν, Ελευθεριάδη, Σιόντη και Σάλιακα και δυστυχώς δεν πέτυχε ούτε γκολ!

“Αν” είχαν αποφευχθεί κάποια εύκολα λάθη στα γκολ, “αν” είχε γίνει το 1-1 στην εκπνοή του α’ μέρους, “αν” έμπαινε η ευκαιρία του Πίρσμαν, “αν” γινόταν γκολ το δοκάρι του Σάλιακα ή “αν” στην επαναφορά στην κενή εστία ο Ελευθεριάδης έβαζε καλά το πόδι του, ίσως κάτι να άλλαζε, αλλά με τα «αν» δεν κέρδισε ποτέ κανείς…

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έβγαλε και πάλι κάποια από τα χαρίσματα του όπως πίεση ψηλά, διάθεση για ποδόσφαιρο, καλά «διαβασμένος» και με κλασικές ευκαιρίες, αλλά εμφάνισε και τα ελαττώματά του, όπως είναι τα ατομικά λάθη, που κόστισαν σε φαινομενικά απλές φάσεις για να «τελειώσουν», αν όχι εν τη γενέσει τους, τουλάχιστον στην εκτέλεση.

Ως το 30’ ο ΠΑΣ στεκόταν άριστα στο ματς, αλλά σε μια από τις περιπτώσεις που ο Χατζηγιοβάννης ξέφυγε από δεξιά, έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί ο Μακέντα με κεφαλιά εξ’ επαφής πήρε το πέναλτι από το απλωμένο χέρι του Σάλιακα. Μάλιστα αρχικά ο Παπαδόπουλος έδειξε και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του ΠΑΣ, αλλά με τη βοήθεια του VAR η κόκκινη έγινε κίτρινη, αφού δεν υπήρχε πρόθεση. Ελέγχθηκε επίσης και φάουλ που ζήτησε στην αρχή της φάσης ο Κάργας, αλλά το κλέψιμο θεωρήθηκε κανονικό.

Ο ΠΑΣ βγάζει αντίδραση μετά το γκολ και στο 35’ έχει ένα σουτ του Ελευθεριάδη από πλάγια θέση, στο 39’ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Χατζηγιοβάννη το οποίο ελέγχθηκε από το VAR αλλά είπαν στον Παπαδόπουλο να συνεχιστεί το ματς, ενώ στο 44’ ο Κάργας χάνει μεγάλη ευκαιρία με καρφωτή κεφαλιά την οποία εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Διούδης, που ήταν εκ των διακριθέντων του Παναθηναϊκού.

Στην αμέσως επόμενη στιγμή ο Χατζηγιοβάννης έχασε κι αυτός μεγάλη ευκαιρία με τον Πίρσμαν να προλαβαίνει.

Στο β’ ημίχρονο το ματς ξεκινάει χωρίς καλό τέμπο, με πολλά λάθη και φάουλ, αλλά και με μια τρομερή επέμβαση του Χουτεσιώτη στο 50’ σε τετ-α-τετ του Αϊτόρ. Ο ίδιος όμως στο 59’ αν και στο πρώτο σουτ έστειλε την μπάλα πάνω στον Πίρσμαν, στο ριμπάουντ πλάσαρε ωραία τον Χουτεσιώτη για το 2-0. Φάση που και πάλι θα μπορούσε να αποφευχθεί το γκολ, αν ο Βέλγος έβλεπε που πήγε η μπάλα μετά την κόντρα πάνω του, γιατί έψαχνε να δει που πήγε.

Οι τελικές του ματς στο 2-0 είναι 5(3) – 4 (2), δηλαδή ο ΠΑΣ σε 3 σουτ εντός εστίας έχει δεχτεί δύο γκολ, όπως και με τον ΟΦΗ!

Από το 64’ και μετά, πάντως, η ομάδα του κ. Γιαννίκη αρχίζει και «γκαζώνει» και χάνει τις ευκαιρίες τη μία πίσω από την άλλη, κάνοντας 8 τελικές στα τελευταία 25 λεπτά, εκ των οποίων οι φάσεις Πίρσμαν, Σάλιακα (δοκάρι) και Ελευθεριάδη σε κενή εστία, δεν χάνονται, όπως δεν χανόταν και η ευκαιρία του Κάργα στο α’ μέρος!

Το σκορ τελικά δεν αλλάζει, ο Παναθηναϊκός παίρνει τους 3 βαθμούς, ο ΠΑΣ Γιάννινα κερδίζει μόνο τις εντυπώσεις και ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει το «κουμπί η Παναγία», όπως έλεγε και ο Άγγελος Αναστασιάδης και θα κερδίζει και χωρίς να παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Πάντως το να τελειώνει το ματς με τον ΠΑΣ να έχει 12 τελικές έναντι 7 του Παναθηναϊκού και κατοχή στο 52%-48%, δείχνει αν μη τι άλλο ότι οι «κυανόλευκοι» με 2-3 πιο ποιοτικούς παίκτες από το καλοκαίρι, θα ήταν για «άλλα κόλπα» τώρα.

Να σημειωθεί τέλος ότι αν το ματς σήμερα ήταν στο “Ζωσιμάδες” και γινόταν σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο, θα ήταν το κυρίαρχο θέμα αύριο στα πρωτοσέλιδα. Μεγάλο μέρος του γηπέδου ήταν λασπωμένο και γλιστρούσε πολύ.

Το ματς αυτό θα μείνει στο παρελθόν και από αύριο το μυαλό θα είναι στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης που θα γίνει στο «Ζωσιμάδες» τη Δευτέρα 21/12 και ώρα 17:15.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (46’ Αϊτόρ), Κουρμπέλης (72’ Σερπέζης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (81’ Καρλίτος), Μακέντα (90’ Ιωαννίδης), Χατζηγιοβάνης (72’ Εμμανουηλίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάργας (46’ Καρτάλης), Κάστρο (83’ Δούμτσης), Σιόντης, Μπρένερ (60’ Νάουμετς), Παμλίδης, Ελευθεριάδης.