Την προσεχή Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου με το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ολοκληρώνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2020 ο car.gr ΠΑΣ Γιάννινα και ταυτόχρονα πέφτει  γι’ αυτόν η αυλαία του Α’ γύρου της Super League.

Από σήμερα όλα τα βλέμματα στρέφονται στο πολύ δύσκολο παιχνίδι με τους Αρκάδες, που σε συνδυασμό με τα δύο πρώτα ματς του 2021, στις 3 και 6 Ιανουαρίου με Απόλλωνα Σμύρνης (εντός) και ΑΕΛ (εκτός), σχηματίζουν μία τριάδα αγώνων που κρίνουν και τον στόχο του ΠΑΣ Γιάννινα για το υπόλοιπο της σεζόν. Είναι πολύ σημαντικό να μείνει αήττητος στα προαναφερθέντα παιχνίδια, ενώ σε περίπτωση νικών με Απόλλωνα και ΑΕΛ θα μιλάμε για 6ποντες νίκες, απ’ αυτές δηλαδή που δίνουν «αέρα» άνετης παραμονής.

Το γεγονός ότι οι «κυανόλευκοι» ξεκινάνε τη νέα χρονιά με δύο πολύ απαιτητικά για βαθμούς παιχνίδια αυξάνει και την αγωνία για τις μεταγραφές, καθώς είμαστε στα μέσα Δεκεμβρίου και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. Στα ματς με Απόλλωνα και ΑΕΛ θα χρειαστεί να «χτίσει» η ομάδα τη διαφορά που θέλει, ώστε να δει το υπόλοιπο της σεζόν χωρίς μεγάλο άγχος.

Προς το παρόν δεν έχει παρατηρηθεί έντονη κινητικότητα στα μεταγραφικά. Δεδομένα, όμως, η ομάδα θέλει ενισχύσεις, αφού οι τραυματισμοί και ο λεγόμενος «κίτρινος πυρετός» θα δημιουργούν συνεχώς ανάγκες για εναλλακτικές λύσεις. Μάλιστα η ομάδα του κ. Γιαννίκη με 40 κίτρινες είναι η 2η πιο «κιτρινισμένη» ομάδα της κατηγορίας πίσω από την ΑΕΛ που έχει 41.

Ο τεχνικός των Ηπειρωτών θα στερηθεί την προσεχή Δευτέρα των υπηρεσιών του Αλέξανδρου Καρτάλη, ενώ κάρτες συμπλήρωσαν οι Σάλιακας και Κάργας που θα δηλωθούν σε κάποια από τα ματς με Αστέρα, Απόλλωνα, ΑΕΛ ή Άρη. Στα όρια των καρτών είναι εκ νέου ο Καρτάλης που έχει συμπληρώσει 6 και στην επόμενη κίτρινη θα τιμωρηθεί με 2 αγωνιστικές, ενώ από 3 έχουν οι Πίρσμαν, Παντελάκης και Σιόντης.

Όσον αφορά τους τραυματισμούς, η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να είναι η πρώτη μετά από πολύ καιρό που θα είναι όλοι οι παίκτες σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Θα επιστρέψουν οι Λέο, Λώλης και Κρίζμαν και ευτυχώς γι’ αυτήν την εβδομάδα δεν υπάρχει πρόβλεψη βροχών, οπότε οι προπονήσεις θα μπορέσουν να γίνουν κανονικά στο Πανηπειρωτικό.