Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία αποφάσισε να μεταθέσει τις εκλογές για τις 19 Ιανουαρίου. Επιπροσθέτως εγκρίθηκε ο κανονισμός αδειοδοτήσεων, όπου θα παραμείνουν οι ίδιες ποινές με πέρυσι για όσες ΠΑΕ δεν αδειοδοτηθούν (αφαίρεση 3 βαθμών και περιορισμός μεταγραφών).

Τέλος αποφασίστηκε να γίνει δεκτή η προσφορά της Cosmote για το κύπελλο με το νέα σύστημα διεξαγωγής του και αποφασίστηκε η ενίσχυση των ΕΠΣ με έκτακτη επιχορήγηση των 5.000 ευρώ στην κάθε μία.

Αναλυτικά:

-Ματαιώνεται η προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου 2020 Έκτακτη Εκλογική Γενική Συνέλευση, για λόγους ανωτέρας βίας και ειδικότερα λόγω της επιβολής των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα έως τις 7 Ιανουαρίου 2021. Η Έκτακτη Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 10.00, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης. Με την ίδια απόφαση εξουσιοδοτήθηκε επίσης η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις σε περίπτωση επέκτασης της ισχύος των προαναφερθέντων μέτρων.

-Ενεκρίθη η έκδοση 2020 του κανονισμού αδειοδότησης της ΕΠΟ

-Έγινε αποδεκτή η επικαιροποιημένη προσφορά της ΟΤΕ Α.Ε., με βάση το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, αναφορικά με την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

-Ανανεώθηκε η συνεργασία με την εταιρεία SportRadar για 6 μήνες, βάσει των οδηγιών των FIFA & UEFA.

-Παρέχεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 5.000 ευρώ έως το τέλος του 2020, έναντι της τακτικής τους επιχορήγησης, σε όλες οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας.