image description

Από τους παίκτες του car.gr ΠΑΣ Γιάννινα που ξεχώρισαν και έκαναν πολλές καλές εμφανίσεις στον Α’ γύρο ήταν ο Μανώλης Σάλιακας. Ο δεξιός μπακ των Ιωαννίνων μίλησε στην εκπομπή “Στη Λακούβα” του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 και αναφέρθηκε στην πορεία του Α’ γύρου, αλλά και την προσωπική του πορεία.

Αναλυτικά όσα είπε στον Μιχάλη Μερτζιανίδη:   

Για το χθεσινό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης: «Μείναμε νωρίς με 10 παίκτες, δεν το βάλαμε κάτω και στο τέλος ισοφαρίσαμε. Προσπαθούμε όλα τα παιδιά, ξέρουμε ότι παίζουμε σε μια ιστορική ομάδα, δίνουμε το 100% πάντα. Μπορούσαμε να έχουμε μαζέψει και περισσότερους βαθμούς στον Α’ γύρο, δεν ήρθαν, αλλά με θετική σκέψη και προσέγγιση θα γυρίσει η τύχη μας. Θέλουμε τον κόσμο να μας στηρίζει, εισπράττουμε την αγάπη του κι ας μην είναι στο γήπεδο».

Για τον αγωνιστικά Γολγοθά που έρχεται τον Ιανουάριο: «Θα έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια μέσα στον Ιανουάριο, θα πρέπει να δουλέψουμε και στις διακοπές μας. Θα χρειαστούν όλα τα παιδιά στα παιχνίδια που ακολουθούν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο πρόγραμμα. Όλα τα παιδιά θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Για το ότι η ομάδα κερδίζει φέτος την καρδιά του κόσμου: «Θα ήταν εντελώς διαφορετικό αν παίζαμε με τον κόσμο στις κερκίδες να μας δίνει ώθηση, τον θέλουμε στα καλά και τα κακά δίπλα μας. Παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο με τον κ. Γιαννίκη, το οποίο αρέσει σε συμπαίκτες και φιλάθλους. Η τύχη μας γύρισε την πλάτη, αλλά στον β’ γύρο θα διορθώσουμε τα λάθη για να μαζέψουμε τους βαθμούς που πρέπει».

Για το πώς βιώνουν την κατάσταση με τον κορωνοϊό: «Σίγουρα είναι δύσκολο, κάνουμε κάθε 2-3 μέρες τεστ. Πρέπει να προσέξεις πολύ στην έξω ζωή σου. Είμαστε μόνο σπίτι-προπόνηση. Τα περσινά παιδιά είχαν καιρό να αγωνιστούν, αλλά το καλό είναι ότι αυτό δεν φάνηκε. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία το καλοκαίρι. Είναι παράξενα πάντως τα πράγματα στα ταξίδια και στα ξενοδοχεία κτλ. Εύχομαι να τελειώσει σύντομα αυτό που ζούμε».

Για το ξεκίνημά του στο ποδόσφαιρο: «Ξεκίνησα από τον Εργοτέλη, παίζοντας σε άλλη θέση. Ήμουν αριστερό ή δεξί εξτρέμ».

Για το ποιος τον γύρισε μπακ: «Στον Ολυμπιακό και στην Εθνική έπαιξα μπακ. ΜΕ τους Κοκολάκη, Παχατουρίδη και Γεωργάτο γύρισα μπακ, όπως γύρισε πίσω και ο Τσιμίκας που τότε παίζαμε μαζί».

Αν ονειρευόταν από μικρός καριέρα ποδοσφαιριστή: «Όπως όλα τα παιδιά, πήγαινα γήπεδο, ήμουν ball boy και ονειρευόμουν κι εγώ να παίξω μία μέρα σε επαγγελματικό επίπεδο».

Για την προσαρμογή του στου Ρέντη: «Είχα φύγει νωρίς από την οικογένειά μου, πήγα στου Ρέντη, είχα αρρωστήσει από τη στεναχώρια μου τις πρώτες μέρες, αλλά όσο περνούσε ο καιρός ήταν πιο ωραία, πηγαίναμε σχολείο με τα υπόλοιπα παιδιά και άρχισα συνήθιζα. Στον Ολυμπιακό είχαμε τα φαγητά μας, μάς παρείχαν τα πάντα, κάναμε μαθήματα αγγλικών, προπονήσεις με επαγγελματίες γυμναστές, γενικώς ήταν πολύ ωραία εμπειρία, βελτιώθηκα πολύ και σαν άνθρωπος, όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής».

Για τις κλήσεις στις μικρές Εθνικές: «Ήμουν από την Παίδων στην Εθνική, είχα πάει καλά από την αρχή, με εμπιστεύονταν οι προπονητές, ένιωθα περήφανος με το εθνόσημο, μακάρι να γίνει και το επόμενο όνειρό μου πραγματικότητα και να παίξω και στην ανδρών».

Για το πώς ήρθε στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Μου άρεσε η προοπτική, ο μάνατζέρ μου μίλησε με τον πρόεδρο και προπονητή. Την είχα δει την ομάδα και στη Β’ Εθνική, μου άρεσε το επιθετικό ποδόσφαιρο και γι’ αυτό διάλεξα μια ιστορική ομάδα όπως ο ΠΑΣ».

Αν τον δυσκόλεψε η προσαρμογή του στα Γιάννενα: «Ήξερα πολλά παιδιά στην ομάδα, περνάω όμορφα εδώ, το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό, όλα είναι υπέροχα εδώ, και πολύ ατμοσφαιρική η πόλη».

Για το γήπεδο και πόσο τους βοηθάει φέτος: «Είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας, γιατί παίξαμε και σε κάποια που είχαν επικίνδυνους αγωνιστικούς χώρους. Όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν καλά γήπεδα για να βγαίνουν το ταλέντο και τα τακτικά κομμάτια και να μην υπάρχουν κίνδυνοι τραυματισμών».

Για τη φιλοσοφία του φετινού ΠΑΣ Γιάννινα: «Μπαίναμε με το σκεπτικό να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, να μην κλεινόμαστε και όλα τα παιδιά είναι διψασμένα για διάκριση. Δεν έχουμε πολλές συμμετοχές στη Super League, αλλά στεκόμαστε καλά μέχρι τώρα. Ίσως έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας σε κάποια ματς. Η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη».

Για το τι διαφορετικό έχει φέρει ο Γιαννίκης: «Είναι ένας νέος προπονητής, με ταλέντο, με διαφορετική φιλοσοφία και βγαίνει αυτό στο γήπεδο. Βγάζει από τον παίκτη τον καλύτερο εαυτό του, είναι δίκαιος και θα φτάσει ψηλότερα αν συνεχίσει έτσι».

Για τη διχογνωμία του να παίζεις καλά και ας χάνεις ή αν πρέπει οι ομάδες να κυνηγάνε τους βαθμούς: «Το καλύτερο είναι να παίζεις καλά και να παίρνεις αποτελέσματα. Ο οπαδός χαίρεται αν έρχονται και οι βαθμοί. Κι εγώ θα χαιρόμουν αν παίρναμε βαθμούς ακόμα κι αν δεν παίζαμε καλά».

Για το διάστημα 45-60 και τι πάθαινε η ομάδα στις αρχές: «Μας στεναχωρούσε, με την πρώτη ευκαιρία μάς έβαζε γκολ ο αντίπαλος από το πουθενά και έπεφτε η ψυχολογία μας. Το συζητήσαμε στα αποδυτήρια, το βελτιώσαμε, θα τύχουν και αναποδιές στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω και θα το σταματήσουμε».

Για τα δυνατά σημεία της ομάδας και τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης: «Θέλουμε βελτίωση στην ομαδική αμυντική οργάνωση, γιατί στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζεις παίζοντας μόνο με την άμυνα, αλλά με όλη την αμυντική οργάνωση. Στα θετικά είναι ότι έχουμε δύο αγωνιστικά πλάνα και μπορούμε να τα εφαρμόσουμε ανά πάσα στιγμή και το 4-4-2 και το 4-2-3-1».

Για το που θέλει να βελτιωθεί ατομικά: «Όσο μπορώ βελτιώνομαι αμυντικά, δουλεύω στην προπόνηση σκληρά, μού λέει ο προπονητής τι πρέπει να κάνω και όσο μπορώ τα κάνω για να βγαίνουν και στον αγώνα».

Για το ποιος αγώνας τους θεωρεί ότι ήταν ο καλύτερος και ποιος τους άφησε πικρία: «Με τον Ατρόμητο ήταν ο καλύτερος, γιατί όλα τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, κυριαρχήσαμε σε όλον τον αγώνα. Μας άφησε πικρία ο αγώνας με την ΑΕΚ, γιατί ήμασταν καλοί, είχαμε βάλει 2 γκολ που ακυρώθηκαν μέσω VAR. Είχαμε δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες σ’ αυτό το ματς».

Για τα στατιστικά του, τα οποία αναλύθηκαν στην εκπομπή από τον κ. Γαλάνη της Galanis Sports Data εκτενώς και τα οποία τον αναδεικνύουν ως έναν από τους καλύτερους παίκτες της ως τώρα πορείας: «Είναι ομαδική η δουλειά, δεν είναι μόνο ατομικό. Μέσα από την ομαδική δουλειά θα αναδειχτεί και κάποιος ατομικά».

Για το πρωτάθλημα της Super League: «Είναι πιο βελτιωμένο, ο Άρης είναι ψηλά στη βαθμολογία, ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει μετά το κακό του ξεκίνημα, αλλά και ο Βόλος είναι καλή ομάδα. Υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και μπορεί να κερδίσεις ή να χάσεις παντού».

Για το VAR που μπήκε από πέρυσι στο ποδόσφαιρο: «Δεν πρέπει να ασχολούμαστε, δεν είμαστε ειδικοί, με το VAR κάποιες φορές θα χαρείς κάποιες όχι. Να μην μας επηρεάζει όμως ψυχολογικά».

Για τα πολλά τρεξίματα που βγάζει η ομάδα στο γήπεδο: «Έχει γίνει καλή δουλειά από τον γυμναστή τον κ. Ντουρουντό και τον κ. Γκορτζή. Πιέζουμε κάθε αντίπαλο. Όλους τους κοιτάμε το ίδιο. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να χαλάσουμε τα πλάνα του αντιπάλου».

Για το ποιος είναι ο κρυφός πόθος με την ομάδα για φέτος: «Να πάρουμε ένα τρίποντο με μια ομάδα από τις μεγάλες, γιατί αδικήσαμε τον εαυτό μας στον Α’ γύρο. Δείξαμε καλή εικόνα με μεγάλες ομάδες, όσο γίνεται θέλουμε να κοιτάμε πιο ψηλά».

Για το αν ευχαριστιούνται τα ματς: «Νομίζω φαίνεται και μέσα στο γήπεδο αυτό. Όποιον επιλέξει ο προπονητής είναι χαρούμενος που παίζει».

Για το τι περιμένει από τον εαυτό του: «Να βοηθήσω ακόμα περισσότερο την ομάδα, να βελτιώνομαι και να δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό».

Για τις ημέρες των διακοπών που ακολουθούν: «Περιμέναμε πως και πως να δούμε τις οικογένειές μας, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί, με ψυχολογία, γιατί έπεται δύσκολη συνέχεια με μαζεμένα παιχνίδια».