image description

Τον βαθμό συνεργασίας με την Περιφέρεια Ηπείρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, εξήρε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ήπειρο και συγκεκριμένα σε Άρτα και Ιωάννινα.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης, τόνισε ότι έγινε «μια συζήτηση για πως οργανωθήκαμε όλοι μαζί,  από τα νοσοκομεία μέχρι τους πάντες. Πιστεύουμε ότι με συνεργασία, σύνεση και σκέψη θα πάμε καλά»,  συμπληρώνοντας ότι «όταν θα δοθεί το σύνθημα θα κάνουμε κι εμείς το εμβόλιο».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός κ. Β. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στην μακρόχρονη γνωριμία του με τον Περιφερειάρχη, για να προσθέσει  ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που τον συναντά με τη θεσμική του ιδιότητα. Συνεχίζοντας τόνισε και τα εξής:

«Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς. Όλες οι αρχές του τόπου, όλες οι υπηρεσίες έχουν ενώσει δυνάμεις ώστε να καταφέρουμε να βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη κατά της πανδημίας. Είναι πολύ σημαντική και ανεκτίμητη η βοήθεια της Περιφέρειας στη διαχείριση της πανδημίας, τα αποτελέσματα τα βλέπουμε{…}. Χρέος μας είναι να τηρήσουμε τα μέτρα και τις αποφάσεις της Πολιτείας και να κάνουμε όλοι το εμβόλιο. Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα βγούμε νικητές από την πανδημία», ανέφερε για να  καταλήξει: «Χρέος μας είναι να παραμείνουμε ασφαλείς, να τηρούμε τα μέτρα και να κάνουμε το εμβόλιο, που είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε στη διαχείριση αυτής της πανδημίας. Είναι πολύ σημαντικό ο κάθε πολίτης να κάνει το εμβόλιο για προστατέψει όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και τους δικούς του ανθρώπους».

Έλεγχος  ταχείας ανίχνευσης (rapid test) την Τετάρτη στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων

Η  Περιφέρεια Ηπείρου με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας,   σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) ΕΟΔΥ και την 6η ΥΠΕ διοργανώνει αύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 ελέγχους ταχείας ανίχνευσης (rapid test) «μέσα από αυτοκίνητο» στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων (απέναντι από το Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου), από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ..

Επισημαίνεται ότι για τη διενέργεια των τεστ είναι απαραίτητος ο ΑΜΚΑ  και αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Για τη μετακίνηση θα πρέπει να αποστέλλεται μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1 ή να χρησιμοποιείται έγγραφη βεβαίωση επίσης με κωδικό 1 (μετάβαση για ιατρικούς λόγους).