Η πόρτα του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων άνοιξε και πάλι για να υποδεχτεί την ομάδα μπάσκετ γυναικών του ΠΑΣ Γιάννινα, τη μοναδική ομάδα μπάσκετ της πόλης που έχει δικαίωμα προπονήσεων σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν προπονήσεις στις υψηλότερες κατηγορίες κάποιων αθλημάτων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Οι αθλήτριες και τα στελέχη της ομάδας υποβλήθηκαν την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στα υποχρεωτικά εβδομαδιαία τεστ COVID, τα οποία ήταν όλα αρνητικά και την Τρίτη το απόγευμα έκαναν ποδαρικό στο παρκέ του Νέου Κλειστού .

Το “παρών” έδωσαν όλες οι Ελληνίδες αθλήτριες και η Ελληονοαυστραλή Βανέσα Πανούση, ενώ οι δύο ξένες της ομάδας Samantha Cooper και Natalie Butler θα επιστρέψουν στην πόλη μας στις 10 του μηνός.

Οι παίχτριες, το προπονητικό team και τα στελέχη της ομάδας ακολουθούν όλα τα τελευταία πρωτόκολλα της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ. Οι προπονήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα WBC θα είναι καθημερινές, ως μία νέα μίνι προετοιμασία, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη όταν ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Το πότε θα γίνει αυτό, πάντως, είναι άγνωστο. Λογικά μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου θα αρχίσει το πρωτάθλημα, αφού λίγο αργότερα θα υπάρχουν και υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας.

Η διοικούσα επιτροπή του ΠΑΣ Γιάννινα WBC ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων για τις ενέργειές της, ώστε η ομάδα να έχει άμεσα στη διάθεσή της τις εγκαταστάσεις στη δύσκολη αυτή περίοδο.